zemun003
OLIMPIJSKI KARAVAN PREDVOĐEN SREĆKOM OVE SREDE U KRUŠEVCU
 
U sredu, 22.02.2012. od 12 časova, u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Kruševcu, održaće se četvrte po redu „EkOlimpijske igre”. Sa đacima će se ovom prilikom družiti član Olimpijskog tima Srbije za London, kajakaš Marko Tomićević.  
„EkOlimpijske igare“ čine tri tematske celine. Na „Olimpijskom času“, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom „Generations for peace“ deca kroz igru i druženje, uče o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom. Na času „Olimpijskog engleskog“, koji se realizuje u saradnji sa „British Council-om“, uče osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na engleskom jeziku, dok se u okviru tribine druže sa olimpijcima koji im prenose svoja iskustva i upoznaju ih sa jednim od olimpijskih sportova. 
Do Olimpijskih igara u Londonu, učestvujući na “EkOlimpijskim igrama”, oko 8000 osnovaca, imaće priliku da osete duh olimpizma, nauče nešto novo i postanu ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji.
Na ovom putu Olimpijski karavan po Srbiji predvodi Srećko, prva maskota Olimpijskog tima Srbije. Srećkova uloga je da kao specijalan člana Olimpijskog tima Srbije, u susret Igrama u Londonu obezbedi najveću moguću podršku za naše olimpijce i pomogne građanima Srbije da se identifikuju sa našim Timom. Pre Kruševca Olimpijski karavan posetio je đake u Jagodini, Gornjem Milanovcu i Zemunu. 
 
 
Povezana vest:  Održana konferencija za medije povodom osvajanja medalja na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu