bobana_sa_maskotom_sovom_kuti

BOBANA VELIČKOVIĆ SA OLIMPIJSKIM  KARAVANOM DOLAZI U NEGOTIN
 
U sredu, 29.02.2012. od 12 časova, u Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ u Negotinu, održaće se pete po redu „EkOlimpijske igre”, a sa đacima će se družiti Bobana Veličković, prvakinja Evrope u gađanju vazdušnim pištoljem i član Olimpijskog tima Srbije za London.
Osnovci iz Negotina će kroz druženje i igru steći svoja prva olimpijska znanja, a imaće priliku i da se druže i slikaju sa Srećkom, maskotom Olimpijskog tima Srbije.
„EkOlimpijske igare“ čine tri tematske celine: „Olimpijski čas“, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom „Generations for peace“, gde deca uče o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom; „Olimpijski engleski“, koji se realizuje u saradnji sa „British Council-om“, gde uče osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na engleskom jeziku; dok se u okviru tribine druže sa olimpijcima koji im prenose svoja iskustva i upoznaju ih sa jednim od olimpijskih sportova. Ovoga puta, u Negotinu sa tajnama streljaštva upoznaće ih Bobana Veličković, evropska prvakinja u gađanju vazdušnim pištoljem.
Do Olimpijskih igara u Londonu, učestvujući na “EkOlimpijskim igrama”, oko 8000 osnovaca, imaće priliku da osete duh olimpizma, steknu nova znanja i postanu ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji.
Na ovom putu, Olimpijski karavan po Srbiji predvodi Srećko, prva maskota Olimpijskog tima Srbije. Srećkova uloga je da kao specijalan člana Olimpijskog tima Srbije, u susret Igrama u Londonu obezbedi najveću moguću podršku za naše olimpijce i pomogne građanima Srbije da se identifikuju sa našim Timom. Pre Negotina Olimpijski karavan posetio je đake u Kruševcu, Jagodini, Gornjem Milanovcu i Zemunu.

 

Povezana vest:  Tojota novi globalni olimpijski sponzor