Dragan_Djilas,_gradonacelnik__Beograda,_Cel_Morten_Jonsen,_generalni_direktor_Telenora_i_Vlade_Divac,__predsednik_OKS_otkrivaju_sat

TELENOR I OKS POKLONILI OLIMPIJSKI SAT BEOGRADU
Sat će odbrojavati vreme do početka Olimpijskih igara u Londonu
 
Telenor je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije poklonio Beogradu Olimpijski sat koji će odbrojavati vreme do početka Olimpijskih igara u Londonu. Olimpijski sat postavljen je preko puta hotela Moskve, gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.
Olimpijski sat je rad srpskog umetnika Petra Mirkovića i ima oblik izvijene trake. U svojoj formi, skulptura otelotvoruje duh Olimpijskih igara i snove svakog sportiste, jer izgleda kao da izlazi iz zemlje, širi se i stremi uvis opirući se zakonima fizike.
„Sat obeležava više od veka dugu olimpijsku tradiciju Srbije. Saradnja sa Olimpijskim komitetom podrazumeva zajedničku podršku srpskim sportistima u njihovim pripremama za najveće takmičenje. Oni su najbolji ambasadori Srbije i mi želimo da budemo deo dobrih stvari koje pokreću mlade da se razvijaju u duhu olimpijskih vrednosti”, kaže Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora.
Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora, generalnog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije i Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, danas su svečano otkrili Olimpijski sat.
„Želim da izrazim veliku zahvalnost Telenoru na tome što podržava naše sportiste i naš Olimpijski komitet već pet godina. To nam zaista puno znači kako bismo i na ovoj Olimpijadi napravili rezultat za koji se nadam da će biti bolji nego svi rezultati do sada. Grad Beograd takođe pomaže Olimpijski komitet kroz svoje programe, kroz pomoć onim olimpijcima koji su iz Beograda i koji će predstavljati naš grad na Olimpijskim igrama, jer su Olimpijske igre vrhunac sportskih takmičenja i mesto gde se na najbolji način promoviše Srbija. Nažalost košarkaška reprezentacija neće biti na ovim Olimpijskim igrama, ali se nadam da ću ja kao predsednik imati više sreće sledeći put. Ono što današnji dan čini posebnim i drugačijim je ova svečanost i poklon koji smo kao grad dobili od Telenora. Siguran sam da će ovaj časovnik raditi dobro i da ćemo njime ulepšati grad”, kaže Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda.
Olimpijski komitet Srbije obeležiće u Londonu 100 godina od prvog učešća na Olimpijskim igrama.
„Ovaj sat koji odbrojava dane do Londona i koji će biti simbol olimpizma u Beogradu  i podsetnik za naše sugrađane o najvećem sportskom takmičenju koje nam se bliži, ukazuje na to da u kompaniji Telenor imamo partnera koji prepoznaje našu ulogu i na polju promocije olimpizma i Olimpijskih igara i podržava nas u tome. Na tom putu smo zajedno od 2007, od kad smo izgradili odnos u kojem imamo pravog partnera, u naporima da za naše sportiste olimpijce stvorimo uslove za rad, koje oni zaslužuju,” kaže Vlade Divac.
Kompanija Telenor pruža podršku Olimpijskom komitetu Srbije drugi ciklus za redom. Cilj donacije sata gradu Beogradu je da afirmiše sportske i Olimpijske vrednosti, kao što su poštovanje, fer-plej i takmičarski duh.

 

Povezana vest:  Počela 39. generalna skupština EOK u Beogradu