Velimir_Stjepanovic_NZ

PLIVANJE
Stjepanoviću drugo finale u Londonu
 
Drugog dana ’’ British Gas ’’ otvorenog prvenstva Velike Britanije u Londonu, nastupilo je troje srpskih reprezentativaca. Velimir Stjepanović domogao se kao šesti još jednog finala u trci 200 metara slobodno u vremenu 1:49,74, dok najbolje vreme Šorak Stefana u istoj disciplini 1:52,47 bilo je dovoljno za šesnaesto mesto među stranim plivačima. Pored njih nastupila je i najbolja srpska plivačica Nađa Higl u disciplni 100 metara prsno, i sa vremenom 1:12,25 zauzela šesnaesto mesto među stranim plivačicama.
Drugog dana kvalifikacija ’’Otvorenog prvenstva Velike Britanije’’ u Londonu, ponovo je od svih srpskih plivača Velimir Stjepanović ostavio najbolji utisak i Srbiji doneo još jedno finale među gostujućim plivačima. Stjepanović je plivao skoro na nivou svog najboljeg rezultata 1:49,74 što je bilo sasvim dovoljno da uđe u večerašnje finale, gde će ga opet čekati svetska plivačka elita, nemački plivači Biderman i Dibler, francuz Anjel i portugalac Venansio. Velimir je prvog dana osvojio drugo mesto u disciplini 400 metara slobodno, iza svetskog rekordera Pola Bidermana. Stjepanović je plivao identično vreme kao i u jutarnjim kvalifikacijama 3:53,24.
Naš drugi predstavnik Stefan Šorak isplivao je svoje najbolje vreme u disciplini 200 metara slobodno 1:52,47, ali u ovako jakoj konkurenciji to nije bilo dovoljno za finale, već za šesanesti rezultat među gostima. Stefan je takođe prvog dana plivao 400 metara slobodno i osvojio sedmo mesto sa rezultatom 4:02,66.
Po prvi put u Olimpijski bazen u Londonu skočila je i najbolja srpska plivačica Nađa Higl i nastupila i disciplini 100 metara prsno, koja predstavlja zagrevanje pred njenu disciplinu 200 metara iste tehnike, koja je na programu u sredu sedmog marta. Nađa je deonicu od 100 metara otplivala za 1:12, 25 i osvojila šesnaesto mesto među gostujućim plivačicama.
U popodnevnom programu finala nastupiće samo Velimir Stjepanović i to u trci na 200 metara slobodno, dok ga sutra, trećeg dana prvenstva očekuje nastup u njegovoj najboljoj disciplini 200 metara delfin.

 

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKI KUP, BEOGRAD, FISA zadovoljana pripremama za veslački događaj decenije u Srbiji