vlade_divac_hajat

Vlade Divac: Nadam se plasmanu više od 100 sportista u London

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas da se nada plasmanu više od 100 srpskih sportista na Olimpijske igre u Londonu.

-Aktivnosti se na svim poljima se zahuktavaju iz dana u dan. Naši sportisti se nalaze na pripremama ili na kvalifikacionim takmičenjima, pod našim budnim okom, kako bi sve njihove potrebe bile zadovoljene, na najkvalitetniji način, a oni bili usmereni samo na svoj rezultat – rekao je Divac na sednici Predsedništva u Olimpijskoj kući.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Olimpijski plamen stigao u Britaniju

Šef misije za London Branislav Jevtić informisao je članove Predsedništva da Olimpijski tim Srbije na današnji dan broji 56 članova, plus šest tenisera prema trenutnoj poziciji na ATP i WTA listi. Kvalifikacioni turniri uskoro očekuju rukometaše, odbojkaše i odbojkašice, kao i određen broj sportista u individualnim sportovima.

Predsedništvo je usvojilo predlog Komisije za programska pitanja OKS u vezi izmena i dopuna liste kategorisanih sportista prema „Olimpijskoj kategorizaciji“.

Povezana vest:  Mitrović oborio svetski rekord i osvojio srebro u Londonu

Prema rezultatima sportista Srbije u proteklom periodu, kao i potencijalu za određene sportiste da ostvare kvalifikacionu normu, a imajući pritom u vidu da je u nekim sportovima proces kvalifikacija završen, u „Olimpijskoj kategorizaciji“ trenutno se nalazi 83 sportista i četiri ekipa raspoređenih u četiri kategorije – „Olimpijski kandidat za medalju“, „Top 10“, „Učesnici Igara „B“ norma“ i „Potencijalni olimpijski kandidati“. Na današnjoj sednici zakazana je i redovna Skupština OKS, koja će se održati 23. marta.

Povezana vest:  Odbojkašica Jovana Brakočević, teniser Novak Đoković, ženska odbojkaška reprezentacija i veterpolisti najbolji u 2011. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije