vlade_divac_hajat

Divac: Želimo trajno rešenje za olimpijsku kuću

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas da je, pored učesća Srbije na Igrama u Londonu, jedan od najvažnijih zadataka trajno rešenje pitanja poslovnog prostora te organizacije.

-Postojeći prostor je odavno prestao da zadovoljava potrebe OKS. U razgovoru sa predstavnicima vlasti u Beogradu, razmatrali smo dobijanje imovine koja je već u vlasništvu OKS. Još na početku mandata obećao sam da će biti rešeno pitanje malih saveza koji nemaju svoj smeštaj. Ideja je da svi budu na jednom mestu zbog lakše komunikacije – rekao je Divac na sednici skupštine OKS u Beogradu.

Povezana vest:  Tokio kandidat za Letnju olimpijadu 2020. godine

Divac je dodao da je OKS u 2011. godini uložio dosta napora kako bi sportisti imali adekvatne pripreme za OI u Londonu.

-Sve aktivnosti u prošloj godini bile su usmerene ka programu London 2012. Mogu da budem zadovoljan apsolutnom podrškom članova skupštine, jer se nalazimo u olimpijskoj godini i bliži nam se najvažnije sportsko takmičenje – naveo je on.

Povezana vest:  Više od dva miliona posetilaca za prva tri dana Igara

Divac je podsetio da je do sada plasman na OI izborilo 62 srpskih sportista u 10 sportova. Članovi skupštine usvojili su danas izveštaj o radu OKS u 2011, kao i predlog programa rada za ovu godinu i finansijski plan za 2012. OKS je, prema izveštaju koji je predstavljen na skupštini, prošle godine ostvario pozitivan finansijski rezultat. Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Povezana vest:  Doček za srpske olimpijce u Beogradu