britanska_ambasada

Vlade Divac: Olimpijske igre za Srbiju u znaku broja 100

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas, tačno 100 dana uoči početka Olimpijskih igara u Londonu, da je za srpski tim sve u znaku broja 100, jer se očekuje osvajanje 100. medalje, 100 godina od prvog učešća Srbije na Igrama i da tim ima oko 100 sportista.

-Na današnji dan Olimpijski tim broji 80 sportista, ali biće nas siguran sam oko 100, jer čekamo plasman odbojkaša i odbojkašica i još nekih individualnih sportista koji ozvaničenje vize imaju po plasmanu – rekao je Divac posle svečanosti u rezidenciji ambasadora Velike Britanije Majkla Devenporta povodom 100 dana do početka Igara.

Povezana vest:  OI 2016, Stefanović 12, Sebić 33. vazdušnom puškom na OI u Rio de Žaneiru

Na ovoj svečanosti upriličena je i modna revija na kojoj su predstavljeni modeli kompanije „Zekstra“ specijano dizajnirani za olimpijce Srbije. Od tri ponuđene kombinacije, žiri u sastavu Milica Mandić (tekvondo), Olivera i Nikolina Moldovan (kajak), Slobodan Soro (vaterpolo), Nikola Stojić i Jovan Popović (veslanje) izabrali su dve, a narednih dana navijači će putem sajta OKS izabrati jednu koja će biti zvanična za London.

Povezana vest:  OI 2016, Oduzeti pasoši trojici članova Olimpijskog saveta Irske

Domaćin skupa britanski ambasador Majkl Devenport čestitao je srpskim sportistima na sjajnom foto – finišu i već izborenih 80 viza.

-Ostalo je još 100 dana do početka Igara, za organizatore u Londonu, koji se takođe vredno pripremaju, to je kao poslednjih 100 metara jedne trke. Mogu da vam kažem da je moja zemlja spremna i da ćemo sigurno biti dobri i ponosni domaćini. Opravdaćemo status jedinog grada koji je tri puta organizovao Olimpijske igre – rekao je Devenport.

Povezana vest:  Dejan Jokić neće nastupati na Paraolimpijskim igrama

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta ove godine.