prijepolje-ekoolimp-002

OLIVERA JEVTIĆ I SREĆKO PREDVODILI OLIMPIJSKI KARAVAN U PRIJEPOLJU
 
Četrnaeste po redu „EkOlimpijske igre“ održane su danas u Osnovnoj školi „Vladimir Perić Valter“ u Prijepolju. Sa decom se družio Predsednik OKS, Vlade Divac, a u okviru olimpijske tribine svoje utiske sa Olimpijskih Igara u Sidneju, Atini i Pekingu, kao i očekivanja od OI u Londonu, đacima je prenela maratonka Olivera Jevtić, član Olimpijskog tima Srbije.
Učesnici „EkOlimpijskih igara“ su kroz četiri tematske celine kroz i igru i druženje naučili koje su osnovne olimpijske vrednosti, zašto je važno i dobro baviti se sportom. Naučili su kako se osnovni pojmovi iz oblasti olimpizma kažu na engleskom, a imali su i priliku da od Olivere Jevtić sazanaju nešto više o maratonu.
„Ovakvi trenutci me uvek podsete na moje prve sportske korake, koje sam načinila upravo na školskoj olimpijadi u Užicu. Bavila sam se raznim sportovima, a najduže sam ostala u atletici i odbojci. Dvoumila sam se između ta dva sporta i dvojice sjajnih stručnjaka, Slavka Kuzmanovića i Darka Zakoča. Izabrala sam atletiku i opet bih to učinila, jer sam sa školske olimpijade stigla do drevnih Olimpijskih igara. Zahvalna sam gospodinu Vladi Divcu za sve što je učinio za sport i sportiste, a to što je danas sa nama dokazuje da nikada nije zaboravio svoje korene,“ rekla je Olivera Jevtić.
Vlade Divac je pozdravio decu u školi koju je i sam pohađao i pokazao im koš na kojem je on postigao svoje prve koševe: „Uvek mi je zadovoljstvo da dođem u svoj grad i posebno, u svoju školu. Ja sam primer da ne morate da budete iz velikog grada da biste uspeli u životu. Voleo bih da što više vas krene mojim stopama. Važno je da se družite, budete dobri đaci i bavite se sportom koji volite. Budete li uporni kao Olivera, na dobrom ste putu da sutra i vi postanete olimpijci.“
Direktor filijale Vojvođanske banke u Prijepolju, gospodin Meša Alomerović, obratio se deci rečima: „Želim da vas pozdravim u ime Vojvođanske banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije. Lepo se provedite danas i navijajte za Srbiju u Londonu.”
Školarci su se posebno obradovali druženju i slikanju sa Srećkom – maskotom i članom Olimpijskog tima Srbije, i obećali da će u Londonu navijati za Oliveru i Srećkove drugare iz Tima.
Kompanija Procter and Gamble, top partner MOK i sponzor OKS, poklonila je ovom prilikom Osnovnoj školi „Vladimir Perić Valter“ 5 bicikala i 10 fudbalskih lopti, a Vojvođanska banka, koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na programima olimpijskog obrazovanja nagradila je decu prikladnim poklonima. Sledeće „EkOlimpijske igre“ održaće se 16. maja u Somboru.
U popodnevnim časovima, Predsednik OKS prisustvovao je konferenciji za štampu na Zlatiboru, povodom Međunarodnog festivala sportskog filma, koji će se na ovoj planini održati u julu mesecu. To će biti dobra uvertira za Olimpijske igre u Londonu i podsticaj mladima da se bave sportom, da postanu budući olimpijci i nastave bogatu tradiciju sportskih uspeha Srbije.

 

Povezana vest:  Sportisti Rusije najuspešniji na ZOI u Sočiju