baljka_2012

DOLAZAK OLIMPIJSKE ŠTAFETE U VELIKU BRITANIJU

Olimpijska štafeta će otpočeti u subotu, 19. maja put po Velikoj Britaniji.  Tokom 70 dana proći će 12800 kilometara dug put kroz Veliku Britaniju pre nego što 27. jula na dan otvaranja Igara stigne u London.

Tokom 70 dana će je na putu dugom 12800 kilometara nositi  8000 osoba inspirisanih ovom manifestacijom. Više od polovine nosilaca baklje će biti mlade osobe između 12 i 24 godina starosti.

Povezana vest:  EI 2015, Vaterpolisti drugi u grupi, u osminifinala protivnik Rumunija

Štafeta će proći pored više od 1000 znamenitosti Velike Britanije – od dinamičnih urbanih područja do mesta velelepne prirodne lepote, uključujući Stounhendž, jezero Loh Nes, a 20. jula osvetliće Londonsku kulu.  Paljenjem olimpijskog plamena na Olimpijskom stadionu u Londonu, 27. jula, biće označen početak 30. jubilarnih Olimpijskih igara.

Predsednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Londonu, baron Sebastijan Kou, saopštio je da je ovo poziv svim najboljim sportistima da dođu u London, na najveći događaj u svetskom sportskom kalendaru.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI KOMITET POKRENUO KONKURS ZA DIZAJN MEDALJA ZA II ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH LILEHAMER 2016