Jasna_Sekaric,_reprezentativka_u_streljastvu 
17 DANA DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

Na 17 dana do početka Olimpijskih igara, Olimpijski komitet Srbije i Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, organizovali su još jedno druženje olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju u Londonu sa predstavnicima medija. Cilj ovog druženja je da se dodatno podrže i promovišu sportisti, i približe javnosti.
Plivači Miroslava Najdanovski, Čaba Silađi i Radovan Siljevski, kajakaš Marko Novaković,  Jasna Šekarić, reprezentativka u streljaštvu, biciklisti Ivan Stević i Gabor Kasa i atletičar, desetobojac Mihail Dudaš uručili su akreditacije novinarima koji će ih pratiti na Olimpijskim igrama. Nakon toga, olimpijci Srbije pričali su o završnim pripremama i očekivanjima u Londonu, kao i o načinu na koji prikupljaju dodatnu energiju za najveće planetarno takmičenje.
Druženju su prisustvovali Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i u ime Telenora Maja Nibel, izvršna direktorka Ljudskih resursa, koja je sportistima poželela srećan put i dobre rezultate u Londonu uz još jedan znak podrške olimpijcima.
-Veoma je važno da u Londonu svi budemo jedan tim, a samim tim i da i novinari i sportisti sarađuju i potrude se da predstave Srbiju u najboljem svetlu. Ovakva druženja i okupljanja su veoma važna kako bi se novinari i olimpijci bolje upoznali, i zbog toga bih se još jednom zahvalio kompaniji Telenor, generalnom sponzoru Olimpijskog tima Srbije, što je podržao ovu aktivnost i način da se dodatno promovišu olimpijci Srbije – kaže Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
Pored toga što Telenor svim članovima Olimpijskog tima poklanja pametne telefona i posebne tarifne pakete, dodatno iznenađenje je i po 30 000 dinara za razgovore, poruke i korišćenje Interneta, kako bi im komunikacija iz Londona bila što lakša i kvalitetnija.
O završnim pripremama novinarima je govorio šef Misije Srbije za London prof dr. Branislav Jevtić.
-U poređenju sa Igrama u Pekingu, na kojima smo imali 92 sportista u 11 sportova, u Londonu će nas predstavljati 115 sportista u čak 15 sportova. U ovom trenutku u toku su poslednje administrativne i tehničke pripreme za odlazak i sve teče prema planu – kaže Jevtić.
U poslednjih 10 dana timu su se pridružili i Miroslava Najdanovski, Čaba Silađi i Radovan Siljevski.

Povezana vest:  25. OLIMPIJSKE IGRE, Kraljica Katalonije - centar sportskog sveta 1992.