olja_nikolic_medalja

MEDALJA U RUKAMA OLJE NIKOLIĆ

 

Olja Nikolić reprezentativka Srbije u atletici osvojila je juče, prvog dana takmičenja na XI letnjem EYOF-u, prvu medalju za Srbiju, a danas je u Trabzonu održana svečana ceremonija na kojoj je Olji dodeljena medalja.

U disciplini 2000m stipl Olja je u konkurenciji 13 takmičarki završila trku na trećem mestu i osvojila bronzanu medelju.

-Presrećna sam. Nisam se nadala medalji. Imala sam peti, šesti rezultat i mislila sam da ću završiti četvrta, peta, ali sam na kraju iznenadila i sebe i ostale. Ovo je najznačajnije takmičenje na kojem sam bila pored Svetskog prvenstva. Uzela sam medalju i istrčala novi lični rekord – rekla je Olja posle svečene ceremonije dodele medalja.

Povezana vest:  ZAVRŠEN XI LETNJI EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH

Trku na 2000m stipl, Olja je istrčala za 6.48,05, a brže od nje bile su samo Rumunka Logfin Dana Elena sa vremenom 6.40,93 koja je osvojila zlato i Schulz Johana Kristine iz Nemačke sa vremnom 6.46,49 koja je osvojila srebru medalju. Ovim rezultatom Olja je postavila svoj novi lični rekord.

„Sjajno je to što smo već prvog dana startovali uspešno i nadam se da će ova medalja biti dodatni posticaj ostalim našim sportistima u nastavku takmičenja. Olja je istrčala svoje najbolje vreme upravo onda kada je bilo najpotrebnije,“ rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Povezana vest:  OI 2016, Srbija protiv Španije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju

Olja trenira u AK Smederevo iz Smedereva. Do sada je osvojila 3. mesto na Prvenstvu Balkana za starije juniore u Grčkoj 2009. godine i 3. mesto na Prvenstvu Balkana za mlađe juniorke u Turskoj 2010. godine, treće mesto na Kupu Evropskih šampiona za juniore u Poljskoj.

Prema Oljinim rečima najbolji sportski trenutak do ovog trenuta bio je osvajanje njene prve medalje na prvenstvu Balkana, a njen sportski heroj je Olivera Jevtić.

Povezana vest:  Nikolić: Hvala što ste pokazali da imamo budućnost