maskota_OI_2012_big_ben 

Devenport: Navijaću iz Beograda, jer nemam ulaznice
 
Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport rekao je danas da će na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu sa posebnom pažnjom pratiti nastup Novaka Ðokovića i da se nada da će se on za zlato boriti sa Endijem Marejom.
-Jako je interesantno šta će se dešavati na olimpijskom turniru u tenisu, nakon što je Vimbldon završena na ovakav način pobedom Federera – rekao je Devenport.
On je dodao da očekuje da će srpski teniseri u Londonu osvojiti bar jednu medalju i otkrio da će ipak sa posebnom pažnjom pratiti nastup Novaka Ðokovića.
-Vaš Novak ima velike šanse da se popne na pobedničko postolje, ali je upravo završeni vimbldonski turnir gde je Endi Marej došao do finala pokazao da je sve otvoreno i da i britanski tim ima čemu da se nada – kazao je Devenport napomenuvši da je tenis sport koji on lično najviše voli i koji će na Igrama pratiti sa najviše pažnje i zbog lične simpatije, ali i zbog, kako je rekao, velikog rivaliteta između Ðokovića i Mareja.
On je naglasio da očekuje da će sva takmićenja na Olimpijskim igrama biti na vrhunskom nivou i da će svet biti u prilici da vidi vrhunska sportska dostignuća.
-Sigurno je da ću intezivno gledati Olimpijske igre, ali odavde iz Beograda pošto nisam uspeo da obezbedim ulaznice kako bih na licu mesta pratio dešavanja u Londonu – otkrio je Devenport.
Ambasador Velike Britanije je istakao da je London, prvi grad koji će treći put organizovati Olimpijske igre potpuno spremno dočekuje sportiste iz celog sveta.
-Sve je spremno i svi su spremni za otvaranje Igara i za sjajna takmičenja. To je rezultat višegodišnjih napora i velikih ulaganja – rekao je Devenport ističući da očekuje da će se uložena sredstva vratiti.
On je kazao da je nasleđe koje će ostaviti Olimpijske igre vrlo bitan faktor jer će u istočnom delu Londona ostati veliki broj sportskih objekata visokog kvaliteta koje, po njegovim rečima, taj deo grada do sadanije imao.
Na kraju, na pitanje da prokomentariše činjenicu da suprotno očekivanjima Dejvid Bekam nije pozvan u olimpijsku fudbalsku reprezentaciju Velike Britanije, Devenport je kazao da je fudbal kolektivni sport i da je mnogo bitnije imati kvalitetan tim od toga da li će nastupiti bilo koji pojedinac.
Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

 

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Austrijskoj sportiskinji prete teške posledice