srdjan_mrvaljevic_civil

Crnogorska ekspedicija otputovala za London

 

Crnogorska olimpijska delegacija, među kojima je 31 sportista, otputovala je danas za London na Olimpijske igre. Jedriličar Milivoj Dukić od ponedjeljka nalazi se u Londonu, dok će se bacač diska Danijel Furtula priključiti 31. jula. Crnogorski sportisti, njih 33, u Londonu nadmetaće se u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih.

Crnu Goru ce u Londonu predstavljati vaterpolisti (13), rukometašice (14), atletičari Danijel Furtula i Slađana Perunović, džudista Srđan Mrvaljević, strelac Nikola Šaranovic, bokser Boško Draškovic i jedriličar Milivoj Dukić.

Povezana vest:  Tihi protest ukrajinskih paraolimpijaca

Crnogorski sportisti u olimpijskom selu biće smješteni u atraktivnom delu sela, uz Vilidž Plazu, mestu gde ce 28. jula u 11 sati i 30 minuta svečano biti podignuta crnogorska zastava. Vaterpolisti će prvi trening odraditi sutra od 12 sati u Vaterpolo areni, a rukometašice u 21 sat u rukometnom Koper boksu. Prvi crnogorski sportista koji će izaci na borilište biće strelac Nikola Šaranović.

Povezana vest:  SRPSKI TAKMIČARI NA OI, Raspored takmičenja za 9. Avgust (13. dan)

On ce se takmičiti u kvalifikacijama discipline vazdušni pištolj, a na vatrenu liniju izaći će 28. jula u 12 sati po lokalnom vremenu. Istog dana debitovaće rukometašice duelom sa Velikom Britanijom (20.30).

Vaterpolo reprezentacija takmičenje u Londonu počeće 29. jula protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Za 30. jul zakazani su nastupi jedriličara Milivoja Dukića i boksera Boška Draškovica, dan kasnije na tatami će izaći džudista Srđan Mrvaljević.

Povezana vest:  Barselona spremna da se kandiduje za ZOI 2022.

Maratonka Slađana Perunović trčaće 5. avgusta, a istog dana na vaterenu lini ponovo ce izaci Šaranović, u disciplini malokalibarski pištolj. Dan kasnije nastupiće Danijel Furtula u kvalifikacijama u bacanju diska.

Svečano otvaranje Igara u Londonu zakazano je 27. jul, a crnogorsku zastavu nosiće Mrvaljević.