ivana MAKSIMOVIC

Srpski sportisti u subotu na osam borilišta u Londonu

 

Srpski reprezentativci sutra će imati „bogat“ dan na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto će izaći na borilišta u osam sportova.

Stonoteniseri Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović igraće u prvom kolu singla, a preliminarni mečevi na ovom turniru počinju u 10 sati.

Biciklisti Ivan Stević i Gabor Kasa voziće uličnu trku koja počinje u 11 sati po našem vremenu.

Kada je u pitanju plivanje, sutra će se takmičiti dvojica reprezentativaca Srbije. Đorđe Marković od 11.47 plivaće kvalifikacije u trci na 400 metara slobodno. Čaba Silađi, prema rasporedu, na bazen izlazi u 12.52 u kvalifikacijama na 100 metara prsno.

Povezana vest:  Svečanost povodom odlaska srpskih sportista na Paraolimpijadu u Londonu

Veslači Nikola Stojić i Nenad Beđik od 13 sati takmičiće se u kvalifikacijama dvojaca bez kormilara.

Odbojkašice Srbije u 12.30 igraju meč prvog kola B grupe protiv selekcije Kine.

Na borilišta će srpski strelci Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Andrija Zlatić i Damir Mikec. Maksimovićeva i Arsovićeva će se od 12 sati takmičiti u kvalifikacijama u gađanju vazdušnom puškom, dok Zlatić i Mikec od 16.30 „pucaju“ vazdušnim pištoljem.

Povezana vest:  Mladi olimpijci privode kraju pripreme za Olimpijske igre mladih

Takmičenje u boksu počinje u 16 sati, a srpski predstavnik Aleksandar Drenovak boriće se u kategoriji do 75 kilograma ali ostaje da se vidi žreb koji je na programu od 14 do 16 časova jer postoji mogućnost da Drenovak bude slobodan prvo kolo.

Teniser Janko Tipsarević će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Davida Nalbandijana, a taj meč počinje u 13 sati. Viktor Troicki i Španac Nikolas Almagro na teren bi trebalo da izađu u 14.30. Ana Ivanović će od 12.30 igrati meč prvog kola protiv Amerikanke Kristine Mekhejl, a duel Jelene Janković i Serene Vilijams počinje u 15 sati.

Povezana vest:  OI MOK, Rog želi da se zemlje Bliskog istoka uključe u trku za OI