zlatic_desno_OI_2012

REZULTATI PRVOG DANA UČEŠĆA SRPSKIH OLIMPIJACA

Bronza zlatnog sjaja za Andriju Zlatića

 

Prvi dan takmičenja na Olimpijskim igrama bio je uspešan za sportiste Srbije, jer su učešće u Londonu počeli osvajanjem bronzane medalje u streljaštvu. Reprezentativac Srbije Andrija Zlatić osvojio je bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, dok je Damir Mikec zauzeo 17. mesto. U disciplini vazdušna puška Andrea Arsović je bila 15, a Ivana Maksimović 37.

Povezana vest:  OI 2012, Vlada Velike Britanije potrošila oko milion evra na karte

Teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo pošto je savladala Kristinu Mekhejl sa 2:0 (6:4, 7:5), dok je Janko Tipsarević savladao Davida Nalbandijana sa 2:0 (6:3, 6:4). Jelena Janković nije uspela da savlada aktuelnu pobednicu Vimbldona Amerikanku Serenu Vilijams, a Viktor Troicki je izgubio od Španca Nikolasa Almagra.

Bokser Aleksandar Drenovak u kategoriji do 75 kilograma pobedio je Maria Suareza Delgada iz Ekvadora i plasirao se u 16-tinu finala.

Povezana vest:  Stanovnici Hamburga protiv kandidature za Olimpijadu

U dvojcu bez kormilara, veslači Nikola Stojić i Nenad Beđik bili su četvrti u kvalifikacijama, tako da će se ponovo takmičiti u ponedeljak u repesažu.

Odbojkašice Srbije izgubile su od Kine sa 1:3, u prvom meču takmičenja u Grupi B.

U plivanju Čaba Silađi nije uspeo da se plasira u polufinale discipline 100 metara prsno, a Đorđe Marković u polufinale discipline 400 metara slobodno.

Povezana vest:  Nikolić priredio svečani prijem za paraolimpijce

Biciklista Ivan Stević završio je drumsku trku na 53. mestu, Gabor Kasa je bio 112, dok je u stonom tenisu Marko Jevtović izgubio u prvom kolu od Belgijanca Žan Mišela Seva sa 1:4.