Stajner Huseynzada BilanovicDELEGACIJA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE U POSETI NOK-U AZERBEJDŽANA

Potpredsenik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana, dr Chingiz Huseynzada i direktor za međunarodnu saradnju, Konul Nurullayeva primili su danas u Bakuu delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije u sastavu Damir Štajner, izvršni direktor i Nikola Bilanović, savetnik za informacione tehnologije.
Tema sastanka bila je saradnja dva nacionalna komiteta u oblastima razmene iskustava vezano za upravljanje i menadžment nacionalnih olimpijskih komiteta, kao i saradnja i razmena iskustava vezanih za Olimpijski muzej.
Imajući u vidu da će upravo Azerbejdžan biti domaćin prvih Evropskih olimpijskih igara 2015. godine, procenjeno je dapostoji mnogo prostora za saradnju naših Olimpijskih komiteta u domenu organizacije tog takmičenja. Čelnici NOK Azerbejdžana izrazili su želju da im OKS prenese iskustva iz 2007. kada je Beograd bio domaćin Evropskog olimpijskog festivala mladih. Domaćini su izrazili I želju da se u skorijoj budućnosti potpiše i Memorandum o saradnji između dva nacionalna olimpijka komiteta.
Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije otputovali su u Azerbejdžan kao deo zvanične delegacije Srbije, na čijem je čelu Ministarka Omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, gospođa Alisa Marić.

Povezana vest:  Udovičić: MOK primio Kosovo pod nejasnim kriterijumima