nole_finale_2011_vimbldon

REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA PETOG DANA (1. AVGUST)

Pobeda Đokovića i četvrto mesto Zorane Arunović

 

Plasman Novaka Đokovića u četvrtfinale i četvrto mesto Zorane Arunović u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara, ali i mnogobrojni porazi olimpijskog tima Srbije obeležili su peti dan Igara u Londonu.  Đoković je pobedio Australijanca Lejtona Hjuita sa 2:1, boljom igrom u drugom delu meča. Ana Ivanović, međutim, nije uspela da savlada Belgijanku Kim Klejsters, a Janko Tipsarević je posle velike borbe u taj breku drugo seta morao da prizna poraz Amerikancu Džonu Izneru.

Povezana vest:  OI 2016, Stjepanović bez finala na 200 metara slobodno

Reprezentatvka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović zauzela je četrto mesto, posle mnogo neizvesnosti u današnjem takmičenju. Do finala je stigla u raspucavanju, kao poslednja, a onda je pre poslednje serije imala bronzanu medalju.

Veteranka Jasna Šekarić bila je daleko od finala i zauzela je 18. mesto.

Plivačica Nađa Higl završila je takmičenje na Olimpijskim igrama na 25. mestu, pošto je završila osma u svojoj kvalifikacionoj grupi. Ni Miroslava Najdanovski nije uspela da se domogne polufinale. Ona je zauzela 35 mesto, i takođe je bila poslednja u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Povezana vest:  4. OLIMPIJSKE IGRE 1908, Maraton duži zbog kraljevske porodice

Džudista Dmitrij Gerasimenko izgubio je u drugom kolu u kategoriji do 90 kilograma od Kubanca Asleja Gonzalesa, koji je kasnije osvojio srebrnu medalju, a odbojkašice ni u trećem kolu nisu uspele da poprave utisak – izgubile su od Turske, bez osvojenog seta.

Reprezentativci Srbije u veslanju Nikola Stojić i Nenad Beđik u polufinalu su zauzeli šesto mesto i za konačan plasman takmičiće se u petak u B finalu.

Povezana vest:  Olimpijska baklja stiže u London 20. jula