british-airways-one-year-to-go

Ako se nastave neredi i pljačke, Londonu treba oduzeti Olimpijske igre

-Međunarodni olimpijski komitet trebao bi razmotriti oduzimanje Olimpijskih igara 2012. Londonu ukoliko se u tom gradu nastave neredi i pljačke – izjavio je u petak član Nemačkog parlamenta Manuel Hoferlin.

Haos je u Londonu počeo u subotu u četvrti Totenhem nakon što su se mirni protesti zbog nerazjašnjenog ubistva 29-godišnjeg muškarca pretvorili u nasilje. Stanje se u zadnja tri dana primirilo, ali nemački parlamentarac smatra da ne treba ništa rizikovati.

Povezana vest:  Predsednik MOK-a zabrinut zbog kašnjenja radova u Riju

-Domaćinstvo Igara se ne može menjati od danas do sutra. Zato smatram da, ukoliko se stanje u Londonu ne promeni, moramo razmišljati dovoljno rano o promeni odredišta OI. Ako u normalnim okolnostima trebate toliki broj policajaca da kontroliraju nasilje, kako će onda biti za vreme Igara kada u gradu bude znatno veći broj posetilaca? Imam osećaj da bi bilo nevolja – poručio je Hoferlin.

Povezana vest:  OI 2016, Mandić: Ovo je šou, neverovatan uspeh

Naravno, član FDP-a, koaliciionog partnera vladajućeg CDU-a premijerke Angele Merkel, nudi i rešenje. Nije iznenađenje da se radi upravo o Nemačkoj.

-Očigledno je da Nemačka ima vrlo dobru infrastrukturu, posebno nakon Svetskog prvenstva fudbalera 2006. i SP-a fudbalerki ove godine. A i svi ostali sportski objekti u zemlji su u vrlo dobrom stanju – dodao je Hoferlin.

Povezana vest:  A posle Olimpijade - stroga štednja do 2020.