alberto-contador Kontador neće braniti naslov na Giru

Španski biciklista Alberto Kontador objavio je da sledeće godine neće braniti naslov na trci Giro d’Italia. Umesto toga, sve će snage usmeriti ka pripremama za Tour de France.

Član ekipe Saxo Bank ove je godine imao ambiciozan plan – osvojiti Giro i Tour. U Italiji je prilično ubedljivo došao do pobede, ali nastup na dve najveće biciklističke trke ipak se pokazao kao preveliki zalogaj, tako da je Tour završio tek na petom mestu. Sledeće godine ne želi ponoviti istu grešku, tako da će se posvetiti isključivo najprestižnijoj svetskoj trci na kojoj je ove godine slavio Australijanc Kadel Evans.

Povezana vest:  "La Vuelta" 2017. startuje u francuskom Nimu

-Moj cilj za sledeću godinu je jasan – pobediti na Tour de Franceu, kao i 2007., 2009. i 2010. godine. Na svakoj trci na kojoj se pojavim, vozim kako bih pobedio. Zato je bolje da se u vreme sledećeg Gira pripremam za Tour de France – izjavio je Kontador za dansku novinsku agenciju Ritzau.

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Trijumf Kanćelare

Konačnu reč hoće li Kontador nastupiti na Touru ipak će imati Međunarodni sportski sud (CAS) koji bi do kraja ove godine trebao potvrditi ili poništiti odluku Španskog biciklističkog saveza koji je Kontadora oslobodio krivice za pad na doping-testu tokom lanjske Trke kroz Francusku.