nole_finale_2011_vimbldon

REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA SEDMOG DANA

Čavić četvrti, Đoković ostao bez finala

 

Sedmog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu sportisti Srbije nisu imali mnogo uspeha. Plivač Milorad Čavić zauzeo je četvrto mesto u finalu trke na 100 metara leptir, dok je teniser Novak Đoković izgubio u polufinalu od Škota Endija Marija.  Đoković će u nedelju imati priliku da u duelu sa Argentincem Huan Martinom del Potrom osvoji bronzanu medalju.

Povezana vest:  Bah podržao kandidaturu Kine za ZOI 2022.

Dvojac bez kormilara je zauzeo 12. mesto, a u B finalu se nije takmičio, jer je veslač Nikola Stojić povredio leđa, a strelac Nemanja Mirosavljev zauzeo je 10. mesto od 50 takmičara, u disciplini malokalibarska puška 60 metaka.

Plivačica Miroslava Najdanovski bila je sedma u svojoj kvalifikacionoj grupi, u disciplini 50 metara slobodno, tako da nije uspela da se plasira u polufinale.

Povezana vest:  Zaposleni u kompaniji Ujedinjene srpske pivare podržali „Olimpijski dan“

Atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je sedmo mesto u bacanju kugle, a Emir Bekrić je uspeo da se plasira u polufinale trke na 400 metara s preponama. U bacanju diska Dragana Tomašević je zauzela 19. mesto u kvalifikacijama, a Biljana Tomić u troskoku 15. mesto.

Odbojkašice Srbije ni u četvrtom meču nisu uspele da zabeleže pobedu. U tri seta izgubile su od SAD.

Povezana vest:  SRPSKI TAKMIČARI NA OI, Sutra na OI desetobojac Dudaš i vaterpolisti