dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

Vaterpolisti Srbije protiv Crne Gore za novu medalju na OI

 

Poslednjeg dana na Olimpijskim igrama u Londonu Srbija će imati predstavnike u dva sporta – atletici  i vaterpolu. Prvi će nastupiti Darko Živanović koji će se od 12 sati takmičiti u maratonskoj trci. Mnogo veće šanse da Srbiji donese novu medalju imaće vaterpolisti, koji od 15.30 igraju meč za teće mesto protiv Crne Gore. Srbija je u borbi za finale izgubila od selekcije Italije (9:7), dok je Hrvatska bila bolja od Crne Gore sa 7:5.

Povezana vest:  OI 2016, Odbojkašice Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

Biće to repriza meča za bronzu iz Pekinga pre četiri godine, kada su izabranici Dejana Udovičića slavili sa 6:4.

Zanimljivo je da je čak šestorica igrača iz ove generacije (Udovičić, Prlainović, Pijetlović, Rađen, Filipović i Gocić) i tada bilo u reprezentaciji, dok će Denis Šefik sada biti u timu Crne Gore.

Od ostalih sportova, na programu je finale i utakmica za treće mesto na košarkaškom turniru. Od 12 sati na parket londonske „O2“ arene istrčaće igrači Argentine i Brazila, dok se u repriaza finala iz Pekinga 2008. sastaju SAD i Španija (16).

Povezana vest:  Koka-kola će reciklirat plastičnu ambalažu posle Olimpijade

Na programu je završnica odbojkaškog turnira u muškoj konkurenciji. U meču za treće mesto sastaju se Bugarska – Italija (10.30), dok u finalu igraju Rusija – Brazil (14).

Rukometaši Hrtvatske i Mađarske od 12 sati igraju meč za treće mesto, dok će o pobedniku olimpijskog turnira odlučiti meč Francuska – Švedska (16).