Closing Ceremony to be the ultimate after-show party

Večeras svečano zatvaranje OI u Londonu
 
Tridesete letnje Olimpijske igre u Londonu, na kojima se proteklih 15 dana nadmetalo više od 10.000 takmičara u 29 sportova, biće večeras svečano zatvorene.
Na ceremnoniji će učestvovati 15.000 volontera, a očekuje se da ceo događaj uživo prati 80.000 gledalaca, kao i oko milijardu ljudi širom sveta.
Za razliku od otvaranja Igara, sportisti neće biti podeljeni po nacionalnosti, već će marširati izmešani.
Ta praksa uvedena je od Olimpijskih igara u Melburnu 1956. i simboliše sjedinjvanje svih sportista sveta u jednu naciju.
Svečana ceremonija, pored proslave sportskih dostignuća, podrazumeva primopredaju domaćinstva Rio de Žaneiru, organizatoru narednih Igara, kao i gašenje olimpijskog plamena.
Čitava manfestacija nosi naziv „Simfonija britanske muzike“ i u centru pažnje biće muzika, kao jedan od najznačjanijih britanskih kulturnih proizvoda poslednjih 50 godina.
Angažovan je Londonski simfonijski orkestar, a iako se imena ostalih izvođača drže u strogoj tajnosti, u javnosti su procurele neke inforemacije.
Grupa „Mjuz“ koja je snimila zvaničnu pesmu Olimpijskih igara u Londonu – „Survival“, najavila je da će numeru izvesti užvo, a na prestižnom događaju trebalo bi da nastupe Džordž Majkl, Eni Lenoks, grupe „Spajs grls“ , „Pet Shop Boys“, „Fatboy Slim“ i druge.
Pored muzike ceremonija bi trebalo da sadrži i modnu reviju.
Manekenke Kejt Mos i Naomi Kembel će u društvu poznatih koleginica prošetati pistom noseći modele Aleksandra Mekvina, Vivijen Vestvud, Sare Barton i drugih britanskih dizajnera čija su imena poznata u celom svetu.
Šou će navodno zatvoriti „The Who“, dok će Darsi Basel i 300 članova Krajevskog baleta igrati dok se olimpijski plamen ne ugasi.
(Kraj) mrm/vu
NNNN

 

Povezana vest:  OI 2016, Košarkašice Srbije bronzane!!!