nole_rim_2012

Đoković: Sve bi lakše bilo da postoji pokretni krov

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede protiv Janka Tipsarevića i plasmana u finale mastersa u Torontu, da bi organizatori turnira trebalo da razmisle o postavljanju pokretnog krova. Polufinalni meč „Rodžers kupa“ prekidan je dva puta zbog kiše, odmah po zagrevanju i tokom prvog seta pri rezultatu 3:2 za Đokovića.

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Zimonjić uspešan i u miks dublu

-Ne vidim razlog zbog čega turniri na tvrdoj podlozi nemaju pokretne krovove. Mislim da bi organizatori ovog turnira morali da razmisle o tome za narednu godinu. Mnogo bi nam uštedeli na vremenu – rekao je Đoković.

Đoković je do pobede od 6:4, 6:1 došao posle pet i po sati, od kojih se igralo stotinak minuta.

Povezana vest:  Đoković: Igrao sam dobro od prvog do poslednjeg poena

-U prvom setu situacija na terenu je mogla da se odvija drugačije, posebno posle nekoliko prekida zbog kiše. Za oba tenisera je bio važan nastavka meča i primetna je bila nervoza. Pokušavali smo da pronađemo ritam. U drugom setu sam igrao dobro – kazao je Đoković.

Njegov protivnik u finalu biće Francuz Rišar Gaske, koji je bio bolji od Amerikanca Džona Iznera sa 7:6, 6:3.

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Zvonarjeva eliminisana

-Gaske igre dobro ove nedelje. Nema ništa da izgubi, sigurno će izaći na teren u želji da pobedi. Očekujem težak meč – istakao je Đoković.

Finale Mastersa u Torontu, koji se igra se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara, na programu je u 1 sat posle ponoći po našem vremenu.