Aerodrom docek olimpijaca021

Nikolić: Sportisti su najbolji ambasadori Srbije
 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić  izjavio je večeras da su naši sportisti najbolji ambasadori zemlje i istakao da je najveći uspeh taj što su se kvalifikovali među tolikim brojnim sportistima sveta i otišli na Olimpijadu.
-Ovo je najbolje i najlepše što Srbija ima i to treba jasno reći – kazao je predsednik Nikolić neposredno pred sletanje srpskog olimpijskog tima na aerodrom „Nikola Tesla“, ističući da su zaslužili da ih Srbija dočeka.
Srbija je od njih želela veliki uspeh i to je normalno i oni su to isto želeli, neki su uspeli, a neki nisu i to je sastavani deo života, rekao je Nikolić i naglasio da je njihov najvehi uspeh, što ne treba zaboraviti, plasman na najveću svetsku sportsku smotru.
Prema njegovim rečima, bitno je da smo svakoga dana imali takmičare u programu koji su reprezentovali svoju zemlju na najbolji način i da treba pozdraviti sve te ljude koji su otišli da se takmiče sa velikom željom da pobede.
Predsednik Nikolić je kazao da smatra da ćemo uspeti da pokrenemo državu i građane Srbije, one koji odskaču moramo da pomognemo mnogo više nego one druge.
On je poručio kritičarima da oni koji misle da je moglo više i bolje da sami izađu na borilišta, gde će videti koliko je to teško i koliko je to odricanja.
-Nema malih i velikih sportova, nema malih i velikih medalja, svi su mi dragi i svi su uspešni i zaista im želim mnogo sreće u životu – kazao je predsednik Srbije.
Srpske olimpijce na aerodromu su, pored predsednika Nikolića, dočekali rodbina, prijatelji, brojne novinarske ekipe i navijači sa nacionalnim obeležjima i trubači.

 

Povezana vest:  OI 2016, Karmelo Entoni: Bili u bordelu, prihvatamo njihovu odgovornost