Aerodrom docek olimpijaca012

Srpski olimpijci vratili se kući, danas doček u Beogradu
 
Srpski sportisti, učesnici Olimpijskih igara u Londonu rano jutros sleteli su na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ i poručili da su zadovoljni postignutim i zahvalili naciji na podršci i priređenom dočeku.
Srpski olimpijski tim dočekali su, pored prijatelja i rodbine i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni novinari i navijači sa nacionalnim obeležjima i trubači.
Tradicionalno, kao prilikom svakog uspeha na velikim takmičenjima, srpskim osvajačima medalja danas će biti priređen doček ispred Skupštine grada Beograda.
Emotivni su bili susreti sportistkinja i sportista sa članovima svojih porodica po sletanju u Beograd, posebno osvajačice zlatne medalje u tekvondou Milice Mandić s roditeljima, a svaki ulazak olimpijaca propraćen je aplauzima i skandiranjem okupljenih.
Olimpijcima se obratio predsednik Srbije koji je poručio da su oni najbolji ambasadori Srbije i ono što u ovoj zemlji najviše vredi, a što su i dokazali u svetskoj konkurenciji.
Nikolić je obećao punu podršku kako bi se već sada krenulo u novi olimpijski ciklus, ali istovremeno i pozvao sve one koji mogu da pomognu da ulože, kako u već stasale olimpijce, tako i u sve druge sportiste.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je ocenio da su naši sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljali zemlju na najbolji način i da je zadovoljan postignutim na Olimpijadi.
-Narod je došao da pozdravi šampione i meni je drago zbog toga, zbog Milice, zbog Ivane… a i svih drugih naših učesnika jer su pre svega predstvljali zemlju na najbolji mogući način – rekao je on.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić je izjavila da je srpski olimpijski tim u Londonu dostojno predstavljao Srbiju, a da su se osvajači medalja upisali u istoriju srpskog i svetskog sporta.
-Najvažnije je da se zahvalim što su dostojno reprezentovali našu zemlju –  rekla je Marić.
Zlatna Milica Mandić je takođe izrazila veliku zahvalnost na priređenom dočeku, kao i Srbiji i navijačima na podršci i istakla da je ponosna što je osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju posle 12 godine.
Zahvalnost na dočeku i pruženoj podršci uputili su i kapiten vaterpolo reprezentacije Vanja Udovičić i Ivana Maksimović, koja je „upucala“ srebro na Olimpijadi u Londonu.

 

Povezana vest:  OI 2016, Alija Mustafina prekinula američku gimnastičku dominaciju u Riju