PELE

Pele: Igre u Londonu su primer budućim organizatorima

 

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je danas da su organzatori Olimpijskih igara u Londonu postavili primer kako bi trebalo da izgleda najveći i najmasovniji sportski događaj na planeti.

-Organizacija je bila sjajna, kao i ceremonija svečanog otvaranja Igara. Ceo stadion je bio pun, svi su uživali i bili dobro raspoloženi. Nadam se da će u Brazilu biti angažovana ista kompanija i da će napraviti sličan uspeh. Defintivno su postavili primer kako treba raditi – rekao je Pele za engleske medije.

Povezana vest:  Bah: Najrigorozniji antidoping program na ZOI u Sočiju

Naredne Olimpijske igre održaće se u Rio de Žaneiru, a prvi put u istoriji domaćin će biti grad iz Južne Amerike.

-Igre u Riju ne odnose se samo na Brazil, već čitavu Južnu Ameriku, kao što je to bio slučaj sa Svetskim prvenstvom u fudbalu u Južnoj Africi pre dve godine. Šansa Brazila su turisti i mislim da zaista imamo šta da ponudimo svetu – rekao je Pele.

Povezana vest:  Otvorena izložba „Zimske olimpijske igre: od Šamonija do Sočija"

On je dodao da je razgovarao sa predsednicom Brazila Dilmom Rusef, koja mu je obećala da će sve biti spremno na vreme.

-Rekla mi je da najbolji ljudi rade na organizaciji Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Izgradnja stadiona neće biti problem. Trenutno nismo spremni, ali ko bi bio četiri godine pre početka. Jedini problem je administracija, ali to se može rešiti – poručio je Pele.

Povezana vest:  MOK savetuje kandidate kako da vode kampanju za domaćinstvo

Igre u Riju na programu su od 5. do 21. avgusta 2016. godine.