zeneisport-007

Održan IV Nacionalni seminar „Žene i sport“

Pod nazivom „Vreme Sadašnje – žene u sportu Srbije 2011“, danas je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu održan IV nacionalni seminar „Žene i sport“ u organizaciji Komisije Žene i sport Olimpijskog komiteta Srbije i Fonda sporta i olimpzma.

Dobrodošlicu učesnicima seminara poželeo je dekan Fakulteta prof. Dušan Mitić, a seminar je zvanično otvorio predsednik OKS Vlade Divac.

„Svi smo svesni činjenice da u našem sportu žene i dalje nisu dovoljno zastupljene i da u sistemu sporta Srbije još uvek ne igraju ulogu koju bi trebalo. Posle uspeha prošlogodišnje Konferencije i donetih zaključaka i preporuka niste stale, već uporno radite na širenju mreže i nastavljate sa naporima da se usvojene preporuke što više primenjuju u svim segmentima društva i ja vam čestitam na tome,“ izjavio je predsednik OKS Vlade Divac. On je naglasio da je Komisija Žene i sport jedna od najaktivnijih komisija Predsedništva OKS i da će u svim nastojanjima imati njegovu i podršku kancelarije OKS.

Povezana vest:  OSME PO REDU „EKOLIMPIJSKE IGRE“ ODRŽANE u KIKINDI

Predsednica komisije Milena Reljin izrazila je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnica seminara i najavila je narednu aktivnost komisije za novembar ove godine. „Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je Komisija Žene i sport Predsedništva OKS uspostavila saradnju sa Alfa univerzitetom kojom će se za žene članice mreže obezbediti beneficirani uslovi studija, kao i da će se u sradnji sa predsednikom Zdravstvene komisije Predsedništva OKS, prof. Dr Draganom Radovanovićem, najkasnije do novembra, za članice mreže obezebediti besplatni ginekološki pregledi,“ rekla je predsednica Komisije.

Povezana vest:  Paraolimpijski biciklista preminuo nakon pada na stazi

Osnovni cilj ovog seminara bio je skretanje pažnje na aktuelne probleme i pitanja u oblastima koje se bave učešćem žena u svim sportskim aktivnostima, odnosno sportskim organizacijama.

Nakon predavanja prof. Dr Branislava Jevtića, sportskog direktor OKS, Doc. Dr Irine Juhas, docenta na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Dr Med. Sci. Sanje Mazić, pomoćnika direktora za medicinu sporta Republičkog zavoda za sport i ostalih predavača, drugi deo seminara organizovan je kao tribina na kojoj su Anđelija Arbutina, Zorana i Jelena Arunović, Olivera i Nikolina Moldovan i druge sportistkinje Srbije podelile svoja iskustva sa ostalim učesnicima.

Povezana vest:  Predsednik OKS Vlade Divac primio ambasadora Alžira u Srbiji

Na osnovu diskusija i zaključaka sa ovog seminara biće donete preporuke i platforma za stalni rad na promociji žena u sportu.