vaterpolo_bg_kon

Međunarodni vaterpolo „Uskršnji turnir” za dame od petka do nedelje u Obrenovcu

Međunarodni vaterpolo „Uskršnji turnir” za dame biće održan od 13. do 15. maja na bazenu „Tent” u Obrenovcu, u organizaciji VKD „Taš 2000” i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Manifestacija se tradicionalno održava oko uskršnjeg praznika, sa jakom simbolikom da ženski vaterpolo kod nas doživi preporod, ukazao je pomoćnik resornog sekretara Nemanja Radović.

On je na konferenciji za novinare u pres-sali Gradske uprave dodao da je Obrenovac, pored toga što ima sjajne uslove za održavanje turnira, izabran i zbog potrebe za širom popularizacijom ženskog vaterpola u Beogradu.

Povezana vest:  Vaterpolo, Raspored utakmica "A" i "B" lige

Na turniru će učestvovati klubovi: „Taš 2000”, „Partizan”, „Vračar”, „Senta”, „Iraklis” iz Soluna i po prvi put „Adalar” iz Istambula, s tim što će igračice iz Vaterpolo kluba „Kikinda” pojačati domaće ekipe, naveo je sportski direktor VKD „Taš 2000” i organizator takmičenja Novica Todosijević.

Prema njegovim rečima, ekipe su podeljene u dve grupe po tri ekipe u kojima će  odmeriti snagu svako sa svakim. U narednoj fazi, precizirao je Todosijević, ukrštaju se drugoplasirani sa najboljima iz obe grupe, posle čega slede finalne utakmice u subotu posle podne i nedelju ujutru.

Povezana vest:  Vaterpolisti NBG dočekuju Zvezdu u derbiju kola

– Za sve učesnike turnira obezbeđene su vredne nagrade, uz hotelski smeštaj u Obrenovcu, koji se nalazi u neposrednoj blizini plivačkog centra. Takođe, organizator je za sve ekipe koje dolaze iz Beograda obezbedio prevoz, kao i jednodnevni obilazak kulturnih znamenitosti srpske prestonice u subotu za inostrane ekipe – najavio je Todosijević.

Predstavnik Sekretarijta za sport i omladinu Beograda, zadužen za organizaciju sportskih takmičenja, Dragan Ćirić istakao je da je manifestacija zbog svog međunarodnog karaktera veoma značajna za grad, jer podiže rejting ženskog vaterpola kod nas i okruženju.

Povezana vest:  Utakmice sa Egerom i Segedom priprema za Olimpijakos

Osmi seniorski turnir biće otvoren sutra, u 15 časova, utakmicom „Partizana” i gošća iz Turske. Naredni mečevi odigravaju se od 16, 20 i 21.30 časova, dok u subotu program kreće od 10 sati, saopšteno je na konferenciji.