Olympic_rings

SBB ušao u „šestorku“ zbog kandidature za ZOI

Fahrudin Radončić, biznismen i lider Saveza za bolju budućnost (SBB) koji će, kako se najavljuje, zameniti Stranku demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića u ?šestorci? izjavio je da će BiH narednih godina podneti kandidaturu za dobijanje Zimskih olimpijskih igara 2022. godine.

To je razlog ulaska tog saveza među šest najuticajnih stranaka u BiH, objasnio je Radončić.

Radončić je rekao da je reč o velikom projektu koji će pokrenuti ogromne razvojne projekte, masovne radove i konačni izlazak BiH iz letargije u kojoj se godinama nalazi.

Povezana vest:  Rusija optužuje vladu SAD da želi izbacivanje te zemlje sa OI

-Ako BiH ponudi kandidaturu, zadnje dve godine pre odlučivanja hoćemo li je dobiti ili nećemo, mi u celom svetu imamo ogromnu besplatnu svetsku reklamu i skrećemo pažnju na BiH kao pozitivnu i ogromnu ekonomsku priču – kazao je Radončić gostujući na sarajevskoj Face TV.

Govoreći o sporazumu SNSD-a i SDP-a Milorada Dodika i Zlatka Lagumdžije, o rešenjima za izlazak BiH iz krize, Radončić je rekao da je dobro što se prvi put u toj državi počelo razgovarati o ekonomiji, kao i činjenica da je predsednik Republike Srpske počeo da sagledava probleme sa nivoa države.

Povezana vest:  Na 100 dana do Olimpijskih igara u Parizu na Kalemegdanu postavljena izložba fotografija sa OI Tokio 2020

Mnogo se prašine diglo na političkoj sceni u BiH povodom potpisivanja pomenutog sporazuma, posebno njegovog dela koji se odnosi na pravosuđe, kaže Radončić i dodaje?.

-SBB je za potpunu nezavisnost pravosuđa i tužilaca. SBB ohrabruje tužioce i moli ih da procesuiraju privredni kriminal. Neko je uništio 120 najboljih kompanija, neko je zavio banke u crno sa 500 miliona maraka kredita koje se ne mogu vratiti. To tužioci ne vide. Činjenica je da mi moramo dobiti efikasniju pravnu državu u obračunu sa korupcijom – kazao je Radončić.

Povezana vest:  Ristiću novo zlato i svetski rekord, Savanović osvojio srebro