OI_london_2012Saslušan čovek koji je bacio flašu na atletsku stazu tokom OI
 
Pred sudom u Londonu danas je saslušan 34-godišnji čovek koji je bacio plastičnu flašu n Olimpijskom stadionu tokom Igara u Londonu neposredno pred početak trke na 100 metara.
Tužioci su rekli da je optuženi Ešli Gil-Veb uspeo da sa kartom za visoke zvanice dođe blizu staze. Tada je počeo da vređa sportiste koji su se spremali za start trke.
On se direktno obratio Jamajčaninu Juseinu Boltu rekavši: „Nemaš pojma, ti si seronja!“ Tada je bacio plastičnu flašu koja je pala iza takmičara.
Niko tada nije pogođen, a trka se normalno odvila. Bolt je odbranio zlato, a posle je rekao da ništa nije primetio.
-Flaša je pala blizu sportista, a ništa se nije desilo zahvaljujući sreći, a ne rasuđivanju gospodina Gil-Veba…Njegovo ponašanje je izazvalo uzbunu i pometnju – rekao je tužilac.
Optuženog Ešlija Gil-Veba tada je primetila holandska džudistkinja Edit Boš, koja ga je upitala da li je normalan, a onda je pomogla da se savlada.  Njen pisani izveštaj je pročitan na saslušanju.
-Pokušavao je da pobegne, ali sam se jako potrudila da to sprečim. Bila sam besna zbog njegovog nepoštovanja – navela je Bošova.
Njoj su se priključili volonteri, a policija ga je uhapsila. Gil-Veb je posle hapšenja rekao da nema veze sa bacanjem flaše, a policajci su njegovo ponašanje opisali kao „potpuno manično“.
Njegov DNK je, međutim, pronađen pored flaše. Tužilac je rekao da je Gil-Veb tada bio u lošem mentalnom stanju, ali da je znao šta radi.
Povezana vest:  Srbiji set protiv Brazila