sjekloca_sparing_radnicki_jan_2013 (2)

MEČ ZA PRVAKA SVETA U WBC

Nikola Sjekloća na Crvenom krstu brusi formu za istorijski meč!

 

Nikola Sjekloća, član Crvene zvezde Ginis na Crvenom krstu, pod budnim okom Milivoja Bašića brusi formu za predstojeći meč u SAD. Još uvek nije poznato da li će Nikola direktno boksovati za titulu prvaka sveta u WBC ili će morati da uđe u ring za eliminacioni meč jer se još uvek nije sastao bord WBC-a. Podsećanja radi nosilac pojasa Andre Vord se povredio i moraće na operaciju tako da će pojas u supersrednjoj kategoriji biti upražnjen.

Povezana vest:  Bota pozitivan na stimulans

Sjekloća je posle lakše povrede zgloba nastavio sa sparinzima a na Crvenom krstu su mu u gard stali Srđan Mihajlović i Mile Nikolić iskusni profesionalci kao i Marko Nikolić reprezentativac Srbije u amaterskom, olimpijskom boksu. Trojica srpski gladijatora su pružili maksimum na ringu Sjekloći i bili mu ozbiljni protivnici dok je momak iz Budve, rodom iz Niša, maestralno odradio spring ali se vidi da su mu teške noge i da tek ulazi u pravi ritam kao i da će biti maksimalno spreman za narednog protivnika i za bilo koji meč. Bez obzira na sve Sjekloća je pra puta ozbiljno uzdrmao protivnika i videlo se da se među konopcima nisu štedeli a to je bilo dovoljno da Milivoje Bašić, trener Nikole Sjekloće, uvidi evenutalne nedostakte koje treba otkloniti.

Povezana vest:  Solis mora na operaciju

Sjekloća u svojoj profi karijeri ima 25 mečeva i isto toliko pobeda a sedam je završio nokautom. Posle pojasa prvaka Mediterana u WBC Sjekloća je došao i do titule Internacionalnog prvaka sveta u WBC a sledeći korak je, naravno, titula prvaka sveta u WBC. Ostaje da se vidi da li će Nikola dobiti šansu od Borda WBC da prvi naredni meč boksuje za prestićni pojas ili će morati da pesniči još jednu eliminacionu borbu. Ipak, posle sparinga u četvrtak popodne na Krstu Sjekloća je spreman za ring a njegov trener Milivoje Bašić i Luka Popović menadžer deluju zadovoljno.

Povezana vest:  Borovčanin u 2011. juri titulu prvaka Evrope u WBO verziji

FOTO: Antonio AHEL

sjekloca_sparing_radnicki_jan_2013 (1)