sednica IO OKS

ODRŽANA VI SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

U olimpijskoj kući Srbije danas je održana VI sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.
Predsednik Divac informisao je članove Izvršnog odbora o aktivnostima OKS u periodu između dve sednice. Kao važnije događaje u poslednjih mesec dana istakao je potpisivanje Ugovora o finansiranju redovnih programa OKS sa Ministarstvom Omladine i sporta Republike Srbije, učešće Tima Srbije na Zimskom EYOF-u u Brašovu, proslavu 103. rođendana OKS, kao i potpisivanje poziva za učešće na Zimskim igrama u Sočiju čime je i potvrđen nastup Olimpijskog tima Srbije na XXII Zimskim igrama.
Šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za Zimske olimpijske igre u Sočiju, Nikola Kuljača informisao je članove Izvršnog odbora o svom učešću na sastanku Šefova Misije, koji je od 5. do 8. februara održan u Sočiju.
Kuljača je preneo da je prvog dana svog boravka u Sočiju imao sastanak sa kontakt osobom koja je od strane organizatora određena za Olimpijski komitet Srbije, da je upoznat sa svim vremenskim rokovima i da je za vreme boravka imao prilku da obiđe sva borilišta, kao i olimpijska sela kojih će u Sočiju biti tri. Većina objekata u olimpijskom parku u Sočiju već je gotova i organizator je uverio predstavnike nacionalnih olimpijskih komiteta da će spreman dočekati sportiste u februaru 2014-te.
Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je izveštaj šefa Misije OKS sa Zimskog EYOF-a održanog u rumunskom Brašovu od 17-og do 22-og februara.
Šef Misije Nikola Kuljača istakao je rezultate Strahinje Stanišića i Marka Stevovića koji su zauzeli 17-to, odnosno 18-to mesto u slalomu, od ukupno 97 skijaša koji su startovali u ovoj trci. Kuljača je informisao članove Izvršnog odbora da od predviđenih 6 sportista koliko je trebalo da nas predstavlja na ovom EYOF-u, jedini predstavnik u snoubordu Luka Radivojević, nije nastupio na takmičenju, zbog povrede kolena o kojoj je informisao rukovodstvo Misije dan uoči puta.
Dr Goran Vasić, doktor Misije OKS u Brašovu, podneo je Zdravstevni izveštaj sa takmičenja. On je preneo da su svi takmičari podvrgnuti zdravstvenim pregledima u Republičkom zavodu za sport u oktobru mesecu i da na samom takmičenju nije bilo povreda niti drugih zdravstvenih problema kod takmičara iz Srbije.

Povezana vest:  PARAOLIMPIJADA OI 2012, Italija možda neće učestvovati na Paraolimpijadi