Predsednik ENGSO Birgita Kervinen Generalni sekretar Helena Karlson i Potpredsednik Predrag ManojlovicManojlović potpredsedik ENGSO

Predrag Manojlović, dosadašnji generalni sekretar ENGSO (Evropska nevladina sportska organizacija) izabran je za potpredsednika ove organizacije na generalnoj Skupštini ENGSO koja se održava u Beogradu u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije.
– Zadovoljstvo mi je da, kada se osvrnem na prethodnih osam godina rada na mestu generalnog sekretara ENGSO, vidim značajne rezultate u unapređenju funkcionisanja ove organizacije čiji je ugled sve veći u svetu – rekao je Predrag Manojlović posle glasanja.
Manojlović je naglasio značaj aktivnog prisustva Srbije u ENGSO:
– Članstvom u jednoj ovakvoj organizaciji, imamo mogućnost da utičemo na politiku sporta u Evropskoj Uniji, Savetu Evrope i EPAS – Delimičnom sporazumu o sportu. Olimpijski komitet Srbije učestvuje u brojnim programima i projektima za mlade kroz omladinu ENGSO, čiji je član odbora Nataša Janković, direktor Fonda sporta i olimpizma.
Za generalnog sekretara ENGSO izabrana je Helena Karlson iz Švedske, dok je na generalnoj Skupštini omladine ENGSO za člana odbora reizabrana Nataša Janković. Predsednik ENGSO je Birgita Kervinen (Finska).
ENGSO predstavlja organizaciju koja okuplja 40 zemalja, koje predstavljaju krovne nacionalne sportske organizacije širom Evrope, među kojima je i Olimpijski komitet Srbije. Oblast delovanja ove organizacije je prvenstveno sport za sve, korišćenje sporta kao sredstvo za obrazovanje mladih, održivi razvoj, aktivno učešće mladih u sportu i volonterizam.
ENGSO je pan – evropska organizacija koja povezuje zemlje Istočne i Zapadne Evrope, a poseban uticaj stekla je dobijanjem konsultativne uloge u Savetu Evrope u oblasti sporta i danas predstavlja jedinu takvu organizaciju u Evropi.

Povezana vest:  SNOUBORDERKA NINA MICIĆ ODRŽALA OLIMPIJSKI ČAS U ĆUPRIJI