Ivana Sajic i Natasa AntonjakMEDITERANSKE IGRE 2013
Posle bronze Antonjak, srpski par četvrti na na MI

Srpski boćarski par Nataša Antonjak i Ivana Sajić, izgubili su meč za bronzu (asocijacija rafa) od tandema iz San Marina sa 13:9 i osvojile četvrto mesto na mediteranskom turniru u boćanju u turskom gradu Mersin. Zlato je pripalo Turkinjama koje su sa 11:10 pobedile Italiju.
Nataša Antonjak i Ivana Sajić su osvojile drugo mesto u grupi, potom su pobedile Libiju sa 17:7 ali su u polufinalu izgubile od Turkinja sa 12:3.
Par Uroš Šarac i Veselin Skakić (asocijacija rafa), je izgubio sve mečeve, poslednja dva od Alžira 12:6 i Libije 12:9, pa je završio kao poslednji u grupi i nije nastavio takmičenje.
Srpsko boćanje može da se podiči medaljom u Mersinu. Nataša Antonjak, članica Boćarskog kluba Dalmatinac iz Rume, u preciznom gađanju (asocijacija volo) osvojila je bronzanu medalju! Posle vrlo dobrih rezultata u kvalifikacijama (15 poena) i četvrtini finala (13), u finalnoj seriji, u kojoj su „raspucavale“ četiri najbolje takmičarke, Antonjak je imala 8 poena, što je bilo dovoljno za bronzanu medalju. Pobedila je Tadeja Sodec iz Slovenije sa 26 poena. U istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji, Srđan Butorac nije uspeo da se plasira među četiri najbolja takmičara: 9 poena je bilo dovoljno tek za osmo mesto. Pobedio je Sedrik Rože iz Francuske sa 20 poena.
Butorac je u brzinskom gađanju (asocijacija volo) imao učinak od 30 pogodaka iz 45 pokušaja, dovoljno za plasman u četvrtinu finala. Tamo je, međutim izgubio od Slovenca Janžića i nije se plasirao u polufinale.
Ivana Sajić je u brzinskom gađanju, imala prilično skroman učinak 10 (35) i nije prošla u polufinale u ovoj disciplini, jer je imala najslabiji rezultat od šest učesnica.
U asocijaciji petanke, u disciplini parovi, u obe konkurencije pretrpljeni su porazi. Uroš Šarac i Veselin Skakić poraženi su od predstavnika Andore 13:7, Italije 13:4, i Alžira 13:7, dok su Ivana Sajić i Nada Nedeljković izgubile od Turske 13:5 i Španije 13:0 i nisu prošli u polufinale.
Srpsko boćanje u Mersinu predstavljaju – asocijacija volo (precizno gađanje: Srđan Butorac i Nataša Antonjak; asocijacija petakne, parovi, Uroš Šarac i Veselin Skakić, odnosno Ivana Sajić i Nada Nedeljković, asocijacija rafa, parovi: Uroš Šarac i Veselin Skakić, kao i Ivana Saić i Nataša Antonjak, pojedinci: Uroš Šarac i Ivana Sajić.
U asocijaciji rafa, Šarac i Sajićeva će se takmičiti u pojedinačnoj konkurenciji 28. i 29. juna.

Povezana vest:  Udovičić: Verujem da će MOK preispitati odluku o Kosovu