Olympic ringsMEĐUNARODNI OLIMPIJSKI KOMITET POKRENUO KONKURS ZA DIZAJN MEDALJA ZA II ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH LILEHAMER 2016
 
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pokrenuo je konkurs koji omogućava ljubiteljima sporta i mladim dizajnerima priliku da se upišu u istoriju olimpijskog pokreta dizajniranjem medalja za II Zimske olimpijske igre mladih koje će se održati od 12.-21. februara 2016. u norveškom gradu Lilehameru.
Svi zainteresovani mogu poslati svoje predloge do 1. juna 2015. godine na www.medaldesigncompetition.com. Nakon toga, u periodu od 3.- 17. juna, žiri sastavljen od mladih ambasadora i mladih reportera koji su učestvovali na prethodnim izdanjima Olimpijskih igara za mlade (Singapur, Insbruk i Nandžing) ocenjivaće sve pristigle predloge. U tome će im pomagati i Klaudija Bokel, predsednica Sportske komisije MOK-a i osvajačica srebrne olimpijske medalje u mačevanju, kao i Anđela Ruđiero, predsednica Koordinacione komisije za Lilehamer 2016 i osvajačica zlatne olimpijske medalje u hokeju na ledu.
Pobednik konkursa biće poznat do kraja juna 2015. godine, a osvojiće put na Zimske olimpijske igre mladih u Lilehameru 2016, karte za Ceremoniju otvaranja i takmičenja, kao i komplet medalja za uspomenu.
Povezana vest:  Borkai podržava kandidaturu Mađarske za OI 2024.