oks_logo

Zimski EYOF u Liberecu od 12. do 19. februara

 

X Zimski EYOF održaće se u Liberecu (Češka) od 12. do 19. februara, a na programu takmičenja biće osam zimskih olimpijskih sportova: alpsko skijanje, nordijsko trčanje, ski skokovi, umetničko klizanje, hokej, biatlon, snowboard i nordijska kombinacija.

Srbiju će na EYOF-u u Liberecu predstavljati šestoro sportista u četiri sporta: Vahida Hodžić u biatlonu, Andrija Vuković i Maša Janković u alpskom skijanju, Ajlan Rastić u nordijskom trčanju i Filip Grahovac i Jelena Ignjatov u snoubordu, a pratiće ih šef misije prof. Branislav Jevtić i lekar misije dr Goran Vasić.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Šuranji paraolimpijski šampion

(U prilogu Vam dostavljamo spisak članova Misije OKS)

Na X zimskom EYOF-u u Liberecu, podršku našim sportistima pružaće i predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i Đorđe Višascki. Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki će u Liberecu prisustvovati i sastanku EYOF komisije Evropskih olimpijskih komiteta, čiji je član od maja 2010. godine.

EYOF u Liberecu biće prvi susret evropske olimpijske porodice, od Generalne skupštine EOK održane u Beogradu krajem novembra prošle godine.

Povezana vest:  OI 2016, Mo Farah pao, podigao se i odbranio zlatnu medalju u trci na 10.000 metara