izabrana_kombinacija_
IZABRANA ODEVNA KOMBINACIJA KOJU ĆE OLIMPIJCI SRBIJE NOSITI NA CEREMONIJI SVEČANOG OTVARANJA OLIMPIJSKIH IGARA

Glasanje za odevnu kombinaciju koju će olimpijci Srbije nositi na ceremoniji svečanog otvaranja jubilarnih XXX Olimpijskih igara u Londonu završeno je posle sedam dana glasanja putem sajta Olimpijskog komiteta Srbije.
Olimpijski tim Srbije nosiće odevnu kombinaciju od lana i pamuka u teget i beloj boji, sa crvenim detaljima. Devojke će imati bele blejzere, majce u crveno-beloj boji i teget lanene pantalone odnosno suknje, dok će momci uz teget pantalone, nositi bele košulje, koje će biti upotpunjene puloverom ili sportskom jaknom.
Na svečanosti u rezidenciji britanskog ambasadora u Srbiji, povodom 100 dana do početka Olimpijskih igara priređena je revija na kojoj su prezentovani modeli koje su kreatori kompanije Zekstra, sponzora Olimpijskog tima Srbije, osmislili za naše olimpijce. Tom prilikom je petočlani žiri u kojem su bili Milica Mandić (tekvondo), Olivera i Nikolina Moldovan (kajak), Nikola Stojić i Jovan Popović (veslanje), odabrao dve kombinacije, koje su se našle u užem izboru. Putem sajta Olimpijskog komiteta Srbije i javnost je narednih sedam dana imala priliku da da svoj glas.
Modele koje će Olimpijski tim Srbije nositi na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu kreirali su Saša Vidić i Slavica Petrović, kreatori modne kuće Zekstra, sponzora Olimpijskog komiteta i Olimpijskog tima Srbije.

Povezana vest:  Mile Stojkovski u Olimpijskoj kući Srbije na putu ka Londonu