MITIC_I_KOTUR_2 

U subotu i nedelju 41. trka „Olimpijske nade“ za „Trofej Beograda“ i „Trofej Čukarice“
 
Biciklistički savez Beograda i klub Čukarički MBK, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda u saradnji su gradskim opštinama Čukarica, Surčin, Vračar, Stari grad, Barajevo i Optinom Ljig, organizovaće u subotu i nedljlju 28. i 29. aprila 41. trku „Olimpijske nade“ za „Trofej Beograda“ i „Trofej Čukarice“.
– Okupiće se krem juniorskog i kadetskog biciklizma u regionu i startovaće 15 ekipa sa blizu 90 biciklista  iz šest zemalja – Bugarske, BiH, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije – istakao je na konferenciji za novinare u SOS kanalu predsednik BS Beograda Nebojša Popov.- I sam naziv „Olkimpijske nade“ govori o kvalitetu učesnika, ali i našim nastojanjima da popularišemo i razvijamo biciklizam među mladima.
O zahtevnoj stazi u dve etape je govorio i Dušan Banović potpredsednik BS Beograda, naglasivši da će od učesnika iziskivati mnogo napora. Dva mlada vozača Partizana Luka Kotur i prošlogodišnji pobednik Aleksandar Mitić su obećali da će pokušati da zajedničkim snagama odbrane žutu majicu Pošte Srbije. Mitić je pozirao u novoj, zelenoj majici MBA Miljković koja će se dodeliti najboljem vozaču na prolaznom cilju na 45. kilometru u svakoj etapi.
– Konkurencija će biti veoma jaka i to daje posebnu draža našoj trci – naglasio je direktor trke Nikola Jakovljević.- Uz inostrane ekipe imao i prijave  deset domaćih timova. Dolaze mladi takmičari klubova Metalac iz Kraljeva sa dve ekipe, Čukarički, Borac Čačak, Partizan, As Apatin, Novi Pazar, Železničar MBN -Niš, Trnava – Novi Pazar i Crvena zvezda.
Prva etapa je u subotu. Karavan će krenuti u 12 časova iz Surčina i posle 93,1 km vožnje kroz Boljevce, Zvečku, Stubline, Ljig  oko 14 časova doći na Rajac gde će predahnuti u odmaralištu RB Kolubara. Druga etapa u nedelju starutje u Ljigu u 10 časova i posle 74 km vožnje kroz Lazarevac, Stepojevac, Meljak, Orlovaču  učenici će doći na cilj u Točider  u Bulevaru Patrijarha Pavla oko 11,30 časova.
– Molimo sve vozače automobila koji se u vreme prolaska karavana zateknu na drumu, da budu strpljivi, zaustave vozila i pozdrave mlade bicikliste  – rekao je sekretar BS Beograda Ranko Marić.- Zahvaljujemo se na pomoći generalnom sponzoru RB Kolubara, kao i firmama S klub Jakovo JKP Ada Ciganlija, BAS, Beogradski sajam, CIP, Kika, AMS Srbije, Albo, ali i MUP Srbije, Upravi saobraćajne policije i Upravi za veze, kao i Domu zdravalja „Dr Ristić“ koji će brinuti o bezbednosti maladih biciklista.

 

Povezana vest:  Kup Beograda za najmlađe na Ušću