Tim Srbije na svecanom zatavaranjuSvečano zatvorene XVII Mediteranske igre, zastava predata Taragoni

Svečanom ceremonijom večeras su zatvorene XVII Mediteranske igre koje su održane u turskom gradu Mersinu. Igre su otvorene 20. juna i na njima je učestvovalo više od 4000 sportista iz 24 zemlje.
Zastave zemalja učesnica na stadion „Mersin“ uneli su volonteri, a pošto su sportisti napravili počasni krug, na stadion su unete turska i španska zastava i intonirane himne dvaju zemalja, organizatora XVII i domaćina narednih, XVIII Mediteranskih igara koje će se održati u Taragoni.
Gradonačelnik Mersina Macit Ozcan predao je zastavu Mediteranskih igara gradonačelniku Taragone Josepu Feliksu Balesterosu i time je ovaj španski grad i zvanično preuzeo domaćinstvo narednih Mediteranskih igara.
„Od 2006. nastojimo da dobijemo organizaciju ovog takmičenja i sada posle svega mogu da kažem da smo zadovoljni što smo uspeli da uspešno realizujemo XVII Mediteranske igre. Umesto za 6 godina, uspeli smo sve da organizujemo za samo 18 meseci i da Mersin pretvorimo u svetski grad. Zahvlan sam svima koji su svojim doprinosom ove Igre učinili mogućim,“ rekao je gradonačelnik Mersina Macit Ozcan i na kraju poželeo Taragoni svu sreću i uspeh u organizaciji narednih Mediteranskih igara.
Predsednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara u Mersinu i ministar Omladine i sporta Turske, Suat Kilic zahvalio se svim sportskim prijateljima koji su bili deo ovih Igara i rekao: „Turska je posle Izmira 1971. po drugi put bila domaćin Mediterasnkih igara. Nadam se da smo uspeli da vam pokažemo tradicionalnu tursku gostoljubivost i nadam se da nismo izneverili sve one koji mislie da Istanblum treba i može da dobije organizaciju Olimpijskih igara 2020.“
Predsednik MKMI Amar Adadi čestitao je organizatoru i zavhvalio se građanima Mersina na domaćinstvu. Na kraju svog obraćanja Amar Adadi poručio je: „Vidimo se u Taragoni“ i proglasio XVII Mediterasnke igre zatvorenim.
Po okončanju zvaničnog dela programa i svečane predaje zastave Mediteranskih igara usledio je zabavni i kulturno-umetnički program.

Povezana vest:  Bekam učestvuje u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara