Gianluigi Buffon

Bufon: Ponosni smo

Golman italijanske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je posle pobede nad Urugvajem da je, za razliku od meča protiv Španije, danas uspeo da donese radost svojim saigračima.
-Vrlo smo ponosni… Danas je bilo zaista teško. Bilo bi i teže da nismo imali ovaj karakter. Borili smo se tokom utakmice, do kraja. Protiv Španije nisam mogao da donesem radost saigračima, uspeo sam danas… Mada, malo kasno – rekao je Bufon nakon utakmice u Salvadoru.
Fudbaleri Italije osvojili su treće mesto na Kupu konfederacija pošto su pobedili Urugvaj posle izvođenja penala sa 3:2. Posle regularnog dela igre rezultat je bio 2:2.
Najzaslužniji za pobedu bio je upravo Bufon, koji je odbranio čak tri penala.
-Bilo bi razočaravajuće da smo izgubili. Igrati posle samo dva dana po ovoj vrućini je teško, ali mi smo napravili pravu atmosferu I još jednom opravdali dres koji nosimo na najbolji način – kazao je Bufon.
Strelac dva gola za Urugvaj u večerašnjoj utakmici Edinson Kavani rekao je da je Italija zasluženo osvojila treće mesto.
-Ovo je bio veoma pozitivan mesec za nas. Pokazali smo svoj karakter. Čestitam Italiji na dobrom turniru, zaslužili su treće mesto – rekao je Kavani.
Fudbalera Napolija mediji već duže vremena povezuju sa velikim evropskim klubovima.
-Pozdravljam navijače Napolija i ceo grad. Vidimo se uskoro. Ne želim da pričam o svojoj budućnosti. Sve što sada kažem može da bude pogrešno protumačeno, zato biram da svima samo pošaljem poljubac i kažem: ‘Napred Napoli’ – kazao je Kavani.

Povezana vest:  FSS u utorak bira najboljeg igrača i trenera u godine