Sponzori i partneri OKS, Vlade  Divac i Djordje Visacki sa sportistima

OKS proslavio uspehe sportista

Na prvom Olimpijskom koktelu u ciklusu Rio 2016. proslavljeni su uspesi sportista Srbije ostvareni proteklog leta na Mediteranskim igrama i Evropskom olimpijskom festivalu mladih, najavljeno je učešće tima Srbije na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju i predstavljen sponzorski pul olimpijskog tima Srbije „Mi smo tim Rio 2016“.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poželeo je dobrodošlicu svim gostima i čestitao sportistima koji su doneli medalje iz Utrehta i Mersina.

-Nadam se i verujem da su 12 zlatnih medalja, od ukupno 34 osvojene na Mediteranskim igrama, dobar uvod, ali i najava sjajnih uspeha sportista Srbije u čitavom olimpijskom ciklusu i, što je najvažnije, u samom Riju – rekao je Divac.
Najveće takmičenje koje naše sportiste iz zimskih sportova očekuje u narednoj godini su Olimpijske igre u Sočiju. Goste na koktelu pozdravili su sportisti koji su debitovali u Vankuveru, a sada se spremaju za svoje druge Olimpijske igre i nastup u Sočiju – bijatlonac Milanko Petrović, skijašica Nevena Ignjatović i pilot boba četvoroseda Vuk Rađenović.
-Ovo će mi biti druge Olimpijske igre. Imam iskustva iz Vankuvera, a u međuvremenu sam dosta napredovala i nadam se da ću u Sočiju dostići vrhunac forme -rekla je Ignjatović.
-U Vankuveru smo ušli u finale, a očekujem da sada odemo korak dalje. Postoji sedam veoma izjednačenih posada i nadam se da ćemo se mi umešati u borbu za medalje – rekao je Rađenović.
Divac je istakao zadovoljstvo time što država vrhunski sport smatra za jedan od državnih prioriteta i rekao da je Ministarstvo omladine i sporta prvi partner Olimpijskog komiteta u nastojanju da se ostvare ciljevi.
U ulozi voditelja i domaćina olimpijskog koktela našli su se desetobojac Mihail Dudaš i reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović. Kao i prethodnih godina, koktelu je prisustvovao veliki broj predstavnika državnih i sportskih institucija, diplomatskog kora, sponzora i partnera OKS, kao i drugih ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Povezana vest:  OI 2016, Teodosić: Trudićemo se da napravimo senzaciju