EkOlimpijada u Paracinu - 005Olimpijski karavan obišao i Paraćin

Na platou u centru Paraćina danas je održana još jedna EkOlimpijada, a sa učesnicima se družio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.
Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Holcim, opštinom i Sportskim savezom i Savezom za školski sport Paraćina, Olimpijski karavan ovoga puta se zaustavio u Paraćinu, a osnovci ovog grada imali su prilku da kroz druženje i igru osete olimpijski duh i da nauče nešto novo o olimpizmu i istoriji olimpijskog pokreta.
U okviru Eko radionica osnovci su učili o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom i prošli kroz niz radionica kao što su: ceremonije otvaranja i zatvaranja EkOlimpijade, pevanje himne, recikliranje, pravljenje pehara i medalja.
U okviru igre „Eko fudbal“, u kojem su se zajedno takmičili dečaci i devojčice, stariji osnovci su naučili šta znači fer i korektno nadmetanje, jednakost i poštovanje protivnika.
Svečanoj ceremoniji zatvaranja „EkOlimpijade“ u Paraćinu prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i generalni direktor Holcim Srbije Claudiu Soare.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije iskoristio je priliku da se zahvali kompaniji Holcim i opštini Paraćin što su učinili mogućim da se olimpijski karavan zaustavi i u ovom gradu, a osnovcima učesnicima EkOlimpijade je poručio: -Nadam se i verujem da ste danas puto toga naučili i da će vam sve to koristiti u daljem školovanju, ali i druženju i da ćete svi biti dobri đaci, sportsti, ali i sjajni drugari.
U Paraćinu se paralelno sa EkOlimpijadom odigrala i Holcim trka za Paraćin, za koju je start dao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Ukupna dužina trase trke bila je 11 kilometara, a učesnici su trčali od glavne kapije kompanije Holcim Srbija u Popovcu do platoa u centru Paraćina.
-Veliko je zadovoljstvo što su Trka za Paraćin i EkOlimpijada, danas animirale ovako veliki broj građana Paraćina. Drago mi je da je kompanija Holcim svemu dala svoj doprinos – rekao je ovom prilikom generalni direktor ove kompanije Claudiu Soare.

Povezana vest:  OKS i Zaječarsko nastavljaju saradnju