Sportisti sa Zarkomk Paspaljem  Vlade Divcem i Dzonom Kiricisom Delhaize i OKS-001KOMPANIJA DELHAIZE SERBIA sa svojim lancem MAXI postala generalni sponzor OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE

Pod sloganom „Srbija do Rija 2016. – Nova snaga za srpske olimpijce“ kompanija Delhaize Serbia će sa svojim lancem Maxi supermarketa pokušati da uključi što veći broj potrošača u programe podrške domaćim sportistima. Sa gotovo 350 prodavnica u oko 60 mesta širom Srbije, Maxi će različitim aktivnostima potrošače i olimpijce okupiti oko istog cilja: da na predstojećim Olimpijskim takmičenjima Srbija osvoji što više medalja.
Nakon zvaničnog potpisivanja ugovora, generalni direktor kompanije Delhaize Serbia John Kyritsis (Džon Kiricis) istakao je da, uzimajući u obzir da Maxi mesečno poseti gotovo 9 miliona potrošača, ova kompanija ima veliki potencijal da to i učini:
„Do Rija je ostalo još dosta vremena koje želimo da iskoristimo kako bismo promovisali olimpijski duh u Srbiji. Pomoćićemo četvoro sportista koji za sobom imaju već ostvarene zavidne rezultate u njihovim pripremama za Olimpijske igre. Istovremeno, četvoro početnika, neafirmisanih sportista dobiće od Maxi-ja podršku za svoje sportske poduhvate – vidu promocije ali i u kroz sredstva namenjena stvaranju adekvatnijih uslova treniranja: od opreme do terena. Naravno, i potrošači Maxi-ja će biti nagrađivani. Zato pratite naše olimpijce na sportskim takmičenjima sa Maxi-jem i u Maxi-ju i zajedno sa nama dajte novu snagu za srpske olimpijce.“
Povodom potpisivanja ugovora o generalnom sponzorstvu prisutnima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac:
„Kompanija Delhaize Serbia danas postaje naš partner, ali i kapiten sponzorskog pula „Mi smo tim RIO 2016″. Iako smo na samom početku, verujem da će se naša saradnja realizovati na obostrano zadovoljstvo i da ćemo se na Olimpijskim igrama u Riju 2016. zajedno radovati medaljama naših sportista. Siguran sam da će podrška kompanije, koja je lider u svojoj oblasti poslovanja, biti upravo kao što je rečeno, nova snaga za srpske olimpijce.“
Nakon potpisivanja Ugovora, prisutni sportisti učesnici u programu RIO 2016, podeljeni u tri tima nadmetali su se u kulinarskim veštinama. Upotrebljavajući sveže proizvode iz Maxi-ja i proizvode privatne robne marke Premia pripremali su ukusna jela koja su simbolično odgovarala temama olimpijskih sportova. Maxi zeleni tim u sastavu Ivan Lenđer (plivanje), Nikola Stojić (veslanje), Nikolina i Olivera Moldovan (kajak) uz podršku potpredsednika OKS Žarka Paspalja pripremio je svežu salatu. Maxi crveni tim koji su činili Aleksandar Kukolj (džudo), Aleksandar Maksimović (rvanje) i Ivana Maksimović (streljaštvo) uz podršku Džona Kiricisa generalnog direktora Delhaize Serbia pripremao je crveni rižoto. A Maxi beli tim, sastavljen od predstavnika zimskih sportova: Nevena Ignjatović (skijanje), Nina Micić (snoubord), Milanko Petrović (biatlon) i Marko Stevović (skijanje) je uz podršku predsednika OKS-a Vlada Divca na temu zimskih sportova odgovorio pastom. Dodatnu dinamiku kulinarskom nadmetanju doneli su zanimljivi komentari sportskog novinara Miloša Šaranovića.
Predsednik OKS poklonio je Džonu Kiricisu majicu Olimpijskog tima Srbije sa znakom Maxi supermarketa i logom Olimpijskih igara u Riju 2016.
Iz Maxi-ja su najavili da će u narednom periodu saopštiti kojih osam reporezentativaca će dobiti posebnu podršku kroz projekat „Srbija do Rija 2016.-nova snaga za srpske olimpijce“.

Povezana vest:  7. OLIMPIJSKE IGRE 1920, Olimpijska zakletva prvi put na Igrama u Antverpenu