Aleksic i Zoric na jednoj od radionicaKajakaši Aleksandar Aleksić i Milenko Zorić održali „Olimpijski čas“ u Šidu

Na trgu ispred Kulturno obrazovnog centra u Šidu, danas je održan „Olimpijski čas“, a tom prilikom sa osnovcima su se družili olimpijci Srbije u kajaku, Aleksandar Aleksić i Milenko Zorić.
Vujadin Vasić, član Opštinskog veća opštine Šid, pozdravio je na početku sve učesnike i poželeo im dobrodošlicu u Šid.
Aleksandar Aleksić i Milenko Zorić su se potrudili da približe đacima kajak kao sport, objasne zašto je bavljenje sportom važno u životu i šta je potrebno uraditi kako bi neko postao vrhunski sportista- olimpijac. S obzirom na to da je među učesnicima „Olimpijskog časa“ bilo nekoliko kajakaša, oni su iskoristili priliku da izazovu Aleksandra i Milenka da se takmiče protiv njih.
„Drago mi je da smo danas u Šidu i da imamo priliku da se družimo sa budućim šampionima. Ja sam već učestvovao u sličnoj akciji Olimpijskog komiteta Srbije u mom rodnom Šapcu, a nadam se da će biti još ovakvih prilika za druženje. Mladi kajakaši iz Šida su nas danas izazvali da odmerimo snage na stazi i ukoliko budu nastavili vredno da treniraju, trude se i poštuju olimpijske vrednosti koje su danas naučili, mi smo spremni da prihvatimo izazov“, rekao je Aleksandar Aleksić.
Učesnike Olimpijskog časa je interesovalo kakvo je druženje u olimpijskom selu i kakav je osećaj na startu olimpijske trke.
„Olimpijske igre su posebno takmičenje i učešće na jednom takvom događaju je ostvarenje naših snova. U Olimpijskom timu Srbije u Londonu vladala je sjajna atmosfera i svi smo išli da bodrimo jedni druge na borilištima. Sport je nama doneo puno toga lepog u životu. Proputovali smo mnogo zemalja i upoznali sjajne ljude. Od srca preporučujem svima da se bave sportom i da neke osnovne vrednosti koje usvoje kroz bavljenje sportom prenesu i u svakodnevni život“, nadovezao se Milenko Zorić.
Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma nastoje da skrenu pažnju deci širom naše zemlje na to koliko je važno baviti se sportom, razvijati veštine i znanja, negovati hrabrost, prijateljstvo i timski duh.
Učesnici „Olimpijskog časa“ prolaze niz radionica kroz 5 stanica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Najmlađi osnovci imaju priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju, a u sklopu Olimpijske tribine stariji đaci imaju priliku da kroz razgovor sa našim olimpijcima saznaju kako se postaje pravi šampion.

Povezana vest:  Njujork kandidat za domaćina OI 2024?