vlade divac hajat

Divac i Višacki na skupštini EOK-a u Rimu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki učestvovaće naredna dva dana na generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) u Rimu. Glavna tačka dnevnog reda biće izbor rukovodstva te organizacije, a delegati skupštine EOK glasaće za predsednika, potpredsednika, generalnog sekretara, blagajnika i 12 članova izvršnog komiteta. 
S obzirom na to da će se u 2014. godini održati Zimske olimpijske igre u Sočiju, kao i Letnje olimpijske igre za mlade u Nanžingu, ovo će biti prilika da organizatori takmičenja delegatima skupštine EOK podnesu izveštaje i uvere ih u spremnost da naredne godine dočekaju i ugoste najbolje sportiste.
Koordinaciona komisija EOK podneće skupštini izveštaj o napretku priprema grada Bakua za organizaciju prvih Evropskih olimpijskih igara u istoriji.
Delegati skupštine EOK imaće prilike da čuju i finalne izveštaje organizacionih komiteta zimskog evropskog olimpijskog festivala mladih koji je održan u Brašovu, kao i letnjeg evropskog olimpijskog festivala mladih čiji je domaćin bio Utreht.

Povezana vest:  Vuk Rađenović, pilot bob tima Srbije na „EkOlimpijadi" u Vršcu