andrea lekic 1

Lekić: Cilj je medalja na Svetskom prvenstvu u Srbiji

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da očekuje veliku borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Srbiji, ali da je cilj njene ekipe da osvoji medalju. 
-Biće jako teško. Ne treba isticati da je medalja naša najveća želja. Na Svetskom prvenstvu je sistem eliminacije i nemamo prava na grešku. To donosi i veći pritisak. Prvi put smo na Svetskom prvenstvu (kao samostalna država). Cilj svih nas je medalja, ali biće teže nego na EP – rekla je Lekić. 
Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 6. do 22. decembra u Srbiji. Utakmice će se igrati u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Reprezentacija Srbije igraće u Grupi B u Nišu sa selekcijama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira. 
-Brazil nam je najveći konkurent. To je ekipa koja je dugo godina zajedno i koja se sprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Imaju fenomenalne igračice, što su pokazali u poslednje vreme. Takođe i Danska ima izuzetnu reprezentaciju – rekla je ona. 
Selekcija Srbije će se u drugoj fazi takmičenja, u osmini finala, ukrstiti sa jednom od ekipa iz Grupe A u kojij su Francuska, Crna Gora, Holandija, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska republika. 
-Ne znaš koga da poželiš. Tu su Francuska, Crna Gora i Holandija, uz Južnu Koreju, sa kojom nismo igrali, a koja ima specifičan stil igre na koji bismo morali da se adaptiramo. U grupi ćemo igrati sa Japanom i Kinom, to je ta škola. One su veliki izazov za sve protivnike – rekla je Lekić. 
Ona je ocenila da je ekipa Crne Gore najveći favorit za osvajanje zlatne medalje. 
-Crna Gora, kao evropski šampion, ima pravo da nosi breme favorita. Takođe tu je i Norveška, kao aktuelni svetski šampion. Brazil je među najjačima, a Južna Koreja je odigrala sjajan olimpijski turnir prošle godine. Nadam se da možemo da im se približimo uz dobru igru – rekla je ona. 
Lekić je dodala da je zadovoljna što će reprezentacija Srbije utakmice prve faze igrati u Nišu. 
-Žao mi je što do kraja prvenstva ne možemo da igramo u Nišu. Medalja bi bila bliža. Niška publika poznaje rukomet, voli ga, zna da izvrši pritisak na protivnika kada treba. Nišlije su drugačije, daju novu draž i ton igri, nadam se da će nam dati krila pred nastavak prvenstva u Beogradu – rekla je ona. 
Lekić je istakla da je kruna karijere za ovu generaciju srpskih rukometašica plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. 
-To je san svakog sportiste. Ovo je velika šansa da zemlji donesemo prvu – istorijsku medalju na Svetskim prvenstvima – rekla je Lekić.

Povezana vest:  SP 2015, DANSKA, Bošković: Očekuju nas teške utakmice