kamil stokh poljska

ZOI SOČI 2014

Stoh osvojio zlatnu medalju na maloj skakaonici,Prevc drugi

Poljak Kamil Stoh osvojio je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, dok se srebrnim odličjem okitio Slovenac Peter Prevc. Stoh je do prvog odličja u karijeri na igrama došao sjajnim skokovima od 105,5 i 103,5 metara, odnosno 278 bodova. 
Bronzanu medalju osvojio je Norvežanin Anders Bardal, dok je četvrto mesto zauzeo Austrijanac Tomas Dithart, a peti je bio njegov sunarodnik Mihael Hajbok. Prevc je skokovima od 102,5 i 99 metara, odnosno 265,3 boda doneo Sloveniji prvu medalju na Zimskim olimpijskim Igrama u Sočiju, a ujedno osvojio i prvo individualno odličje u karijeri na ZOI. 
Bardal, koji je posle prvog skoka (101,5 metara) bio na drugom mestu na kraju je osvojio bronzanu medalju, jer je u drugoj seriji ostvario skok od 98,5 metara i ukupno sakupio 264,1 bodova. Četvrostruki olimpijski šampion, Švajcarac Simon Aman zauzeo je tek 17. mesto, a akutuelni osvajač Svetskog kupa Austrijanac Gregor Šlirencauer bio je 11. 
Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Anders Velinger na šestom, sedmi je bio Poljak Macije Kot, osmi Japanac Norijaki Kasai, deveti Slovenac Jernej Damjan i 10. Anders Vank iz Nemačke. Takmičenje u ski-skokovima u muškoj konkurenciji na Igrama u Sočiju na velikoj skakaonici održaće se u subotu, 15. februara od 18.30 po srednjeevropskom vremenu. 

Povezana vest:  Srbija u četvrtfinalu protiv Italije u sredu od 10.00 časova po našem vremenu