Ivana Kovacevic 1ZOI SOČI 2014
Ivana Kovačević nastupa u disciplini 10km klasika

Ivana Kovačević je u Soči stigla kao deo Olimpijskog tima Srbije na osnovu B norme koju je osvojila u skijaškom trčanju u disciplini 10 km klasika i to je disciplina u kojoj će Ivana i učestvovati 13.februara od 11h po srednjeevropskom vremenu.
Pre dva dana na tehničkom sastanku Međunarodne skijaške federacije (FIS) pojavila se mogućnost da sve takmičarke, koje su u Soči stigle sa B normom u disciplini 10 km klasika, startuju u današnjim kvalifikacijama u skijaškom trčanju u disciplini sprint slobodnim stilom. Olimpijski komitet Srbije je, kao i velika većina drugih nacionalnih olimpijskih komiteta, prijavio Ivanu Kovačević za start nakon čega su izašle startne liste na kojima su se nalazile takmičarke sa B normama.
U toku jučerašnjeg dana, FIS je doneo odluku da takmičarke sa B normama u klasičnom stilu ipak neće moći da startuju u današnjem sprintu, nakon čega su izašle nove startne liste na kojoj nije bilo ni Ivane Kovačević kao ni drugih takmičarki sa B normama.
FIS jeste promenio odluku u toku jučerašnjeg dana, ali ni na koji način nije oštetio našu Ivanu Kovačević, obzirom na to da ona u Soči nije ni došla da bi se takmičila u sprintu.
Ivana će prema planu i shodno normi koju je ostvarila, startovati 13.februara u disciplini 10 km klasika i verujemo da će je Srbija pratiti i navijati za nju.

Povezana vest:  OI 2016, Tijana Bogdanović u finalu Olimpijskih igara