sah

ŠAH VESTI

Markuš pobedio Inđića 

Najmlađi srpski velemajstor Aleksandar Inđić poražen je večeras od velemajstora Roberta Markuša u četvrtom kolu državnog prvenstva za šahiste, koje se igra u Subotici. Markuš je u završnici imao topa protiv pešaka, pa je Inđić predao u 55. potezu zbog nemogućnosti da brani matne pretnje. 
Pre poraze pretrpeli su Novak Čabarkapa od Igora Miladinovića I Dejan Nestorović protiv Nikole Sedlaka. Branko Damljanović je pobedio Borka Lajthajma, dok je Miloš Perunović savladao Nikolu Nestorovića. 
Jedini remi večeras viđen je u partiji Ivan Šarenac-Dušan Popović. Na tabeli vode Markuš, Sedlak, Inđić, Perunović i Šarenac sa po 2,5 poena, ispred Miladinovića, Dejana Nestorovića i Damljanovicga sa po dva poena. 
Po 1,5 poena osvojili su Popović, Čabarkapa i Lajthajm, dok Nikola Nestorović ima dva poena. U petom kolu sutra (15.30) igraju: Dejan Nestorović-Šarenac, Perunović-Sedlak, Čabarkapa-Nikola Nestorović, Inđić-Miladinović, Lajthajm-Markuš, Popović-Damljanović. 
Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a šampionat se završava 17. aprila. 
Titulu ne brani velemajstor Boban Bogosavljević iz Vršca nezadovoljan odnosnom Š S S i organizatora „prema prvenstvu, igračima i državnom prvaku“. Povod je, prema pisanju beogradske sportske štampe, to što svi igrači nisu dobili honorare za učešće. 
Podržao ga je i beogradski velemajstor Miroslav Miljković, koji je takođe otkazao učešće. 

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Jani Ahonen se vraća na zaletište, cilj medalja u Sočiju