paraglajding vrsacPARAGLAJDING
Vršac open 2014 od 11. do 13. aprila

Od 11. do 13. aprila, u Vršcu, održaće se veliko okupljanje pilota paraglajdera – međunarodno takmičenje „Vršac open 2014″. Po prvi put u našoj zemlji, u istom trenutku, takmičiće se piloti u disciplinama precizno sletanje i prelet.
Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije, lokalni Sportski paraglajding klub „Berkut“ – Vršac i Klub slobodnog letenja „Ares“ – Beograd. Više od 80 pilota iz zemlje i inostranstva, tokom celog vikenda, poletaće sa vršačkih paraglajding poletišta „Kula“, „Đakov vrh“, i „Kuštilj“. Po tradiciji najbrojniji takmičari, pored domaćih, su iz Rumunije i Mađarske. Ove godine, učešće na takmičenju najavili su piloti iz Rusije, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Francuske, Slovenije, Poljske .
Takmičenje „Vršac open 2014″ je prvo ovogodišnje kolo koje se ubraja u ligu Srbije u paraglajdingu. Pored njega, u disciplini prelet održaće se još šest kola širom Srbije (Kraljevo, Čačak, Niš, Kopaonik, Soko banja, Knjaževac), dok u disciplini precizno sletanje sledi još pet (Aljudovo, Soko banja, Niš, Prijepolje, Ćovdin).

Povezana vest:  „Sportom protiv nasilja" u Novom Bečeju